Nieuws

Barendrecht onnodig onderuit in Rijnsburg

Door op 27 augustus 2017 om 15.15

Barendrecht is het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie begonnen met een nederlaag. De rood-witten verloren in Rijnsburg in een waar spektakelstuk met 3-2 van Rijnsburgse Boys. Het verlies was niet nodig geweest, in een kwartier tijd boog de thuisploeg een 0-2 achterstand om in een voorsprong. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart kreeg daarna nog kansen op de verdiende 3-3, maar die bleef uit. Jeffrey Aarts kreeg in de slotfase een rode kaart.

De Barendrecht-aanhang kon in Rijnsburg - bij de nieuwkomer in de Tweede Divisie - al snel juichen. Max van Dijk knikte na drie minuten raak, 0-1. Barendrecht heerste in de beginfase en kwam dankzij een schuiver van Ali Khaldi in de hoek zelfs op 0-2. Een geweldige start voor de rood-witten. Khaldi had zelfs nog een mogelijkheid op 0-3 na een slippertje van doelman Richard van Nieuwkoop, maar de bal ging er niet in.
Rijnsburg kwam niet verder dan een vrije trap van Wesley Goeman die over het doel van Marc van Splunter vloog. Danny Monster raakte vlak voor rust geblessserd en kwam na de onderbreking niet meer terug. Donny Navajas Sanchez was zijn vervanger.

Wissels
Ook de thuisploeg wisselde in de rust. Dat bracht meer power in het vreemdelingenlegioen, opgebouwd uit gehaalde spelers van onder meer Scheveningen, Katwijk, VVSB en Koninklijke HFC. Het was Carlos Opoku, afkomstig van HFC, die de 1-2 maakte. Daarmee nam de druk op het Barendrecht-doel verder toe.
Een vrije trap van Goeman even later zeilde er nu wel in en zo stond het zo maar 2-2. Het werd nog erger want Joel Tillema maakte er rond het uur 3-2 van. In dertien minuten (!) tijd was de ruime voorsprong verdwenen en stond Barendrecht achter.
De bezoekers hadden nog een half uur om iets terug te doen. Er kwamen kansen, zo knalden Joey Jongman en Daniel Esajas op doel, maar redde Van Nieuwkoop tot twee keer toe fraai.
Scheidsrechter De Winter had Rijnsburg-verdediger Masies Artien weg moeten sturen nadat hij Max van Dijk tegen de grond had gewerkt, hij volstond met geel. Ook Navajas Sanchez kreeg na het opstootje een kaart.
Met invaller Chris Dabaghian ging Barendrecht in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker. Hij kwam alleen voor Van Nieuwkoop, maar schoof de bal tegen de keeper. Een kopbal van de oud-PEC-aanvaller even later ging naast. Aan overkant hielden Marc van Splunter en Tim Eekman Barendrecht in leven.
Ramy Salem ging vlak voor tijd binnen de beruchte lijnen neer, maar in plaats van een strafschop gaf arbiter De Winter hem geel. Dat gebeurde ook met Jeffrey Aarts die na zijn tweede gele kaart kon inrukken.
Maar nog gaf Barendrecht niet op. Het laatste schot van Dabaghian werd door uitblinker Van Nieuwkoop gestopt, waardoor de rood-witten na afloop met lege handen stonden.

Rijnsburgse Boys-Barendrecht 3-2 (0-2)
3. 0-1 Van Dijk, 23. 0-2 Khaldi, 51. 1-2 Opoku, 55. 2-2 Goeman, 64. 3-2 Tillema.
Scheidsrechter De Winter. Rode kaart: Aarts (Barendrecht, 2x geel), Gele kaart: Artien, Aalders (Rijnsburgse Boys), Navajas Sanchez, Salem (Barendrecht).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Gielisse, Opoku, Artien, Prijs (Aalders); Tillema, Goemans, Strooker; Jongeneelen (Parami), Serbony en Van Oijen (Hudepohl).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima; Jongman, Monster (Navajas Sanchez), Stolte (Dabaghian); Khaldi (Oranje), Salem en Esajas.

Bron: website Barendrecht

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site