Net niet voor AFC JO13-3

Thuis tegen Zwanenburg O13-1 werd het een stevige wedstrijd en speelde AFC een goed eerste deel: combinatiespel, goed loopwerk en na een kwartier een prima uitgespeelde goal: 1-0.

Zwanenburg had een aantal fysiek sterke spelers waarmee ze langzamerhand de meeste duels om de bal gingen winnen. Ook speelden zij nu vaker de lange bal van achteruit en daar hadden we af en toe een probleem mee: bal voor de stuit raken en goed opruimen bleek vandaag niet altijd goed te gaan.
Jammer genoeg kwamen zij door een fout van keeper Can vlak voor de rust op 1-1.
Maar zoiets kan gebeuren en dan moet je als elftal de rug rechten om de zaak te herstellen . En dat deden we ook: goed om te zien!
Echt gevaarlijk werden we niet meer maar we gaven verder ook niets weg.

In de 2e helft zette Zwanenburg nog een tandje bij en werden zij de gevaarlijkste ploeg. Wel kreeg AFC ook nog een paar mogelijkheden na een paar snelle break-outs, maar het lukte “net niet” om de 2e te maken.
Dat deed Zwanenburg wel met hun snelle aanvallers en met nog 10 minuten te gaan stonden we 1-2 achter.

AFC  haalde nog even alles uit de kast om toch een punt aan de wedstrijd over te houden en jawel: met een heel mooi afstandsschot scoorden we 5 minuten voor tijd de 2-2.

Dan moet je natuurlijk de laatste minuten de beuk erin gooien, goed verdedigen, rugdekking geven en de bal als het even kan wegrossen.
Helaas kregen zij in de laatste minuut toch de ruimte om te scoren : 2-3 verlies voor ons dus.
Jammer, maar wel een wedstrijd om van te leren!

Toch werd het na afloop een beetje feest, want er stond een heerlijke verrassing op tafel, voor het team en de trainer die deze week jarig was: namens de ouders 2 verjaardagstaartentaarten. Waarvoor DANK!

Wie deden het: Can, Sami ( 1 maal), Dylan, Fabian, Christian, Demir, Sem, Teun, Ori ( Man-0f-the-Match), Jayson, Yul ( 1 maal), Gregor, Adam.
En als supporter Christiaan( ziek geweest). Afwezig: Jamie, Buster en Joshua ( ziek).

Komende zaterdag( Koningsdag) en de zaterdag erna( 4 mei, dodenherdenking o.a. op AFC) ook geen wedstrijd.
Wel de komende week trainen op di. en do.