Van de hemel…

Ach, vorige week: de warme zon, de royale overwinning tegen VVGA, de spelvreugde en iedereen die mee het veld in mocht, Maurice die losgelaten werd in de wei, het leek wel Zomer, die dan ook scoorde -en daarna het nieuws dat de concurrent punten had verloren, mooier kon het eigenlijk niet op het terras van AFC.
Maar vandaar naar de hagelbuien in Muiderberg, de regen, het matige grasveld, de prehistorische kleedkamers waar voor de zekerheid een ladder opgehangen was die waarschijnlijk bedoeld is om de geblesseerde spelers van het veld te dragen, een club die geen eigen bal had om mee te spelen en er een van ons moest lenen. Een stugge ploeg, die de bus parkeerde en hoopte op een uitbraak van de snelle en handige spits. AFC dat niet echt op gang kwam, met geblesseerde, afwezige, vermoeide spelers waaraan je kunt zien dat het seizoen te lang is, te veel van dezelfde spelers afhangt en de bank blijkbaar niet altijd in staat is om voor voldoende aanvulling te zorgen. Goed dus dat Jair nu toch besloten heeft om bij ons te blijven voetballen, want daar was-ie weer!

Werden we weg gespeeld ? Nee zeker niet, de wedstrijd speelde zich af op de helft van Muiderberg, er waren kansen en kansjes, schoten van Amit, Menno, Jair, JanHein en Sander eindigden net naast, op de paal of in handen van de uitstekende keeper, die blijkbaar alleen de weg in Muiderberg weet, want bij onze thuiswedstrijd (10-1) stond een ander in het doel.

In de tweede helft stormden we door, tegen de storm in, maar opnieuw een bal tegen de paal, net over, en dan gebeurt het onvermijdelijke: we staan te aanvallend, de tegenstander profiteert en scoort. Grens BAlex werd niet in de verleiding gebracht te vlaggen, een groot compliment voor zijn onpartijdigheid, hetgeen helaas niet voor iedere grensrechter geldt. Die van hun werd uitgescholden toen hij niet vlagde omdat het geen buitenspel was, en vlagde vervolgens wel toen het volgens scherpkijker De Aal ook geen buitenspel was. Zo werd de gelijkmaker, kiezelhard ingeschoten door Sander afgekeurd door de scheids die nu eenmaal in de middencirkel geparkeerd stond.

Het was zo’n middag, waarop de bal maar niet in het doel wilde. De eerste wedstrijd dat wij dit seizoen niet scoren. En jaja, die oude voetbalwet…

@f