Nieuws

Strijdend HHC Hardenberg geeft zege uit handen

Door op 23 april 2017 om 17.30

HHC Hardenberg heeft thuis een punt gepakt tegen Koninklijke HFC uit Haarlem. Op sportpark de Boshoek werd er gestreden voor elke meter, wat beide ploegen een punt opleverde, 1-1. 

De thuisploeg opende sterk en probeerde druk te zetten op de Haarlemse defensie. Dat leverde gevaar op via Mark Veldmate, die met een afstandsschot doelman Tom Boks voor het eerste op de proef stelde.

Niet veel later volgde een combinatie tussen Rob van der Leij en Sargon Gouriye, die met een harde pegel doelman Boks tot het uiterste dreef. Uit de daaropvolgende corner leek HHC Hardenberg de openingstreffer te maken, maar het ontbrak Koos Werkman aan geluk, zijn harde kopbal belandde op de lat.

Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en beten steeds meer van zich af. Oscar Wilffert kreeg een mogelijkheid de score te openen, maar hij vergat zijn voet tegen de bal te zetten na een knappe voorzet. Kevin Sterling was gevaarlijk met een hard schot, dat naast het doel van Sander Danes ging. Diezelfde Danes moest daarna reddend optreden na een inzet van Koen Beeren.

De tweede helft begon opmerkelijk. Keeper Danes kreeg een hoge bal te verwerken, die hij ternauwernood uit zijn doel kon weren. De belangen van de wedstrijd leken steeds meer zichtbaar voor de Hardenbergers en na bijna een uur spelen zorgde Dérian Reinders, die was ingevallen voor Mark Veldmate, voor de bevrijdende openingstreffer. Met een hard schot, dat van richting werd veranderd, liet hij doelman Boks kansloos. 

Koninklijke HFC ging opzoek naar de gelijkmaker en ging verder vooruit spelen. Dat leverde een mogelijkheid op voor Beeren die de bal niet achter Danes kon werken. Aan de andere kant was Sargon Gouriye dichtbij een tweede Hardenbergse treffer. Werkman kopte een corner door op Gouriye, die vergat af te drukken.

In de slotfase nam de spanning toe. De bezoekers zetten vol aan en Carlos Opoku dompelde de Boshoek alsnog in rouw. Hij schoot een prachtige voorzet van Roy Castien hard achter de kansloze doelman Danes. HHC Hardenberg probeerde het nog wel, maar kwam niet meer verder dan een punt. 

Bron: website HHC

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site