Nieuws

’Krachten bij AFC zijn terug’

Door op 27 maart 2017 om 23.45

Van den Boogaart boekt met AFC eerste zege van 2017: ’Belangrijk om afstand te nemen van degradatiezone’

Mark van den Boogaart was vorig seizoen één van dragende spelers van AFC. Dit voetbaljaar verliep echter heel anders voor hem. De 31-jarige voetballer moest alle wedstrijden voor de winterstop aan zich voorbij laten gaan vanwege een ernstige ziekte van zijn vriendin. Aangezien het inmiddels weer wat beter met haar gaat, kon Van den Boogaart weer aansluiten bij de selectie van Ton du Chatinier.

door Benny Ruff, De Telegraaf

 De oefenmeester van de Amsterdamse tweededivisionist is in zijn nopjes met een speler als Van den Boogaart, die altijd voorop gaat in de strijd. Ook zaterdagmiddag in het cruciale treffen met Spakenburg nam de ervaren middenvelder weer het voortouw. Mede door zijn inbreng greep AFC weer eens drie punten (2-1). Het betekende de eerste zege in 2017.

Glimlach
,,Deze overwinning is ontzettend belangrijk voor ons omdat we weer afstand kunnen nemen van de degradatiezone”, liet Van den Boogaart met een glimlach weten. ,,We hebben in dit duel laten zien dat we een team zijn, dat echt kan strijden voor de winst. Spakenburg, dat net als ons in een moeilijke fase zit, heeft ons over de gehele wedstrijd nauwelijks in de problemen gebracht. Dat is onze verdienste.”

AFC had tegen Spakenburg, dat met Joop Gall een nieuwe trainer op de bank had zitten, het duel al voor de rust moeten beslechten. De mannen van Du Chatinier verzuimden echter de verschillende grote kansen die zij kregen te verzilveren. Van den Boogaart: ,,We hadden eigenlijk met een 4-0 stand moeten rusten in plaats van met 1-0. Ook in de tweede helft hadden wij de beste mogelijkheden, die wij onbenut lieten. We hebben onszelf daarmee wel tekort gedaan, maar tot schade heeft het gelukkig niet geleid.”

De wedstrijd tegen de ’blauwen’ was voor Van den Boogaart zijn derde competitieoptreden in dit seizoen. Tegen Koninklijke HFC - twee weken terug - maakte hij weliswaar zijn rentree, maar hij speelde dat duel niet uit. De week erop tegen TEC ging het al wat beter. ,,Maar tegen Spakenburg voelde ik dat de krachten weer helemaal terug zijn. Het ging weer ouderwets lekker. Qua voetbal mag het bij ons weliswaar wat minder lopen, maar dat is in dit stadium even niet belangrijk. We hebben nu de punten hard nodig om er weer bovenop te komen”, aldus Van den Boogaart. Terwijl zijn ploeggenoten de kleedkamer opzochten, begaf de routinier zich na de wedstrijd richting de tribune, op zoek naar zijn gezin. Niet lang daarna liep Van den Boogaard hand in hand met zijn zoontje het veld op. Een vertederend beeld.

Ton du Chatinier heeft al eerder te kennen gegeven blij te zijn met een voetballer als Van den Boogaart. ,,Goed dat hij weer terug is. Ik heb in de kleedkamer mijn complimenten gemaakt aan de spelersgroep”, aldus de AFC-coach. ,,We hebben dit seizoen al het nodige meegemaakt, met blessures, schorsingen en daarnaast privé omstandigheden. Als je dan ziet hoe de groep daarmee omgaat en er tegen Spakenburg een goeie pot van maakt, vind ik dat grote klasse.”

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site