Nieuws

Barendrecht moet op z'n tellen gaan passen

Door op 20 maart 2017 om 11.05

Barendrecht dreigt een moeilijke slotfase van het eerste seizoen in de Tweede Divisie tegemoet te gaan. De rood-witten verloren zaterdag opnieuw, nu op het eigen sportpark De Bongerd met 2-0 van regiorivaal Excelsior Maassluis. Tot overmaat van ramp kreeg Jeffrey Aarts een rode kaart, na twee keer geel. Dat was ten onrechte want de warrig leidende arbiter Serik had zijn administatie niet op orde. De eerste prent van Aarts had voor Joey Jongman moeten zijn.

Door de nederlaag wordt het verschil van de onderste plaatsen steeds kleiner, de ploeg van trainer Adrie Poldervaart heeft nog tien wedstrijden te gaan. De oefenmeester kon zaterdag weer beschikken over Donny Navajas Sanchez. Melvin Winterberg begon op de bank. Voor de rest bleef het vaste elftal van de laatste weken intact.

Tot opluchting van de Barendrecht-volgers viel er in de eerste minuut geen tegengoal. Dat was tegen TEC en Jong Sparta nog wel gebeurd, nu kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. Na zeven minuten kreeg Joey Jongman een schietkans, doelman Van Leeuwen redde.

Het duel ging gelijkop, maar er was veel balverlies. Ook werd duidelijk dat Excelsior Maassluis er soms stevig in ging en dat scheidsrechter Serik het allemaal niet goed kon volgen.

Kevin Ringeling schoot vrij voor het doel over, Tim Eekman mikte voor Barendrecht net voorlangs en Daniel Esajas naast. Vlak voor rust ontsnapte Excelsior-aanvoerder Niels Redert aan een rode kaart toen hij wild met twee benen op Donny Navajas Sanchez in gleed. Het was maar goed dat het snel daarna rust was.

Barendrecht kwam slecht uit de kleedkamers, want na vier minuten was het 0-1. Vincent van den Berg kwam vrij voor het doel en lobde de bal over Barendrecht-keeper Marc van Splunter, 0-1. Hij werd daarbij geholpen door Max van Dijk. Barendrecht ontsnapte toen Van Splunter redde op een inzet van Dean van Ooijen. Even later maakte Daan Blij er toch 0-2 van en toen leek de wedstrijd gespeeld.

Poldervaart bracht twee invallers in het veld: Melvin Winterberg en Ali Khaldi, maar veel maakte het niet uit. Barendrecht maakte een machteloze indruk en kon tegen het stevig spelende Maassluis geen vuist maken.

Het werd allemaal nog erger toen Jeffrey Aarts na een overtreding een tweede gele kaart kreeg. Aarts wist van niks, na de 0-1 had Joey Jongman een prent moeten krijgen, maar scheidsrechter Serik had het gele kartonnetje aan de lange verdediger gegeven. Dus moest Barendrecht met nog 20 minuten te gaan met tien man verder.

Keeper Marc van Splunter zorgde er voor dat de score niet verder opliep. Hij redde knap op een inzet van Kilian Berkhout. Kevin Vink schoot even daarvoor naast.

Bron: website Barendrecht

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site