Nieuws

Barendrecht biedt bezoekers open huis op Bongerd: 1-6

Door op 13 maart 2017 om 12.15

Barendrecht heeft zaterdag een ongekend hoge thuisnederlaag geleden. Op het eigen sportpark De Bongerd was Jong Sparta met liefst 6-1 veel te sterk. Verschillende volgers van de thuisclub konden zich niet heugen dat de rood-witten ooit zo dik op eigen veld verslagen waren. De zege was meer dan verdiend, Sparta werd nauwelijks een strobreed in de weg gelegd.

Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart kon zaterdag wel weer beschikken over Danny Monster. Donny Navajas Sanchez haakte vlak voor de aftrap af, ook Melvin Winterberg bleef langs de kant. Moreno Marengo begon in de basis.

Net als vorige week in Tiel keek Barendrecht al binnen de minuut tegen een achterstand aan. De tweede (!) kans was na 49 seconden voor spits Ragna Ache die van dichtbij raak mikte, 0-1. Barendracht mazzelde toen Ivan Calero Ruiz tegen de paal schoot. Aan de overkant miste een kopbal van Marengo kracht. Binnen een kwartier was het 0-2 toen Ilias Alhaft mistasten van Yorik van Deelen afstrafte, 0-2.

Bas Mourits kreeg op aangeven van Richie Basoski een goede mogelijkheid, maar tikte de bal over het doel. Jong Sparta was veel doelgerichter, Deroy Duarte maakte er nog voor het half uur 0-3 van.

Barendrecht deed pas vlak voor rust wat terug. Een vrije trap van Tim Eekman kwam eerst niet verder dan de muur. Vanaf elf meter - Bas Mourits was neergehaald - wist Eekman wel raad, 1-3. Voor de topscorer van Barendrecht zijn achtste treffer van dit seizoen.

Het doelpunt gaf Barendrecht wat hoop voor de tweede helft. In de beginfase zetten de rood-witten aan, maar het feestje werd al snel weer aan de overkant verstoord. Alhaft zorgde voor 1-4.

Het gevaar bij Barendrecht moest van Bas Mourits komen, hij stuitte op keeper Michael Verrips. Sparta combineerde intussen vrolijk door. Lorenzo Soares Fonseca en Ivan Calero Ruiz noteerden de 1-5 en 1-6. Toen was er nog ruim een half uur te gaan.

Barendrecht mocht van geluk spelen dat Sparta er niet meer maakte. De thuisclub was machteloos - ook de drie wissels haalden weinig meer uit - en haalde opgelucht adem toen er bij het eindsignaal nog steeds 1-6 op het scorebord stond.

Bron: website Barendrecht

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site