Nieuws

Verslag toernooi “De Toekomst”

Door op 20 oktober 2016 om 12.20

Op woensdag 19 oktober 2017 stond het “Toernooi de Toekomst” op het programma, voorheen beter bekend als het HETT-toernooi. Het betrof dit jaar een bijzondere editie. Niet alleen vanwege de nieuwe naam, maar vooral omdat dit keer de mini’s waren uitgenodigd. Met 32 gerenommeerde teams, verdeeld over 8 poules, kan met recht gesproken worden over een sterke toernooi bezetting.


Namens AFC hebben de volgende 10 spelers meegedaan aan dit uitstekend georganiseerde toernooi. Bovenste rij vlnr: Tom, Daan, Derrick, Stein en David; onderste rij vlnr: Sebas, Valentijn, Lukki, Damian en Sem.

De nacht voorafgaand aan het toernooi, maar ook nog op de ochtend zelf, had het behoorlijk geregend. Maar op het moment dat de eerste poulewedstrijd tegen Roda ’23 uit Bovenkerk gespeeld moest worden, klaarde het heel snel op en heeft de rest van de dag de zon alleen nog maar geschenen.

Hoewel het veld drijfnat was en de mannen eigenlijk nog nooit met elkaar samen in een team gespeeld hadden, verliep de eerste wedstrijd niet slecht. Op een kleine verdedigingsfout na, was het duidelijk dat de mannen nog een beetje onwennig en misschien ook wel onder de indruk waren. Helaas werd deze wedstrijd onnodig met 0-1 verloren.

De tweede wedstrijd in de poule was tegen Elinkwijk uit Utrecht. Het samenspel was al meteen een stuk beter en na een paar schitterende combinaties wist AFC deze wedstrijd met 2-0 te winnen door twee doelpunten van Sem.

Door het onnodige verlies in de eerste wedstrijd en de winst in de tweede, was het een must dat de derde wedstrijd tegen Pumerend moest worden geworden. Deze boodschap was door de mannen duidelijk begrepen en zij knalden er dan vanaf het eerste fluitsignaal vol in. Met een zuivere hattrick van Valentijn en een doelpunt van Stein werd Purmerend redelijk eenvoudig met 4-1 aan de kant gezet.

Op basis van de resultaten in de poule plaatste AFC zich als nummer 2 in poule C voor de kruisfinale tegen de winnaar van poule F, Swift uit Amsterdam. Deze wedstrijd in de knock-out fase van het toernooi leek in eerste aanleg een zware dobber voor onze mannen te worden. Na een snellen 2-0 achterstand, vochten zij zich wel verdiend terug naar een 2-2 eindstand. Penalty’s moesten daarom uitkomst bieden en helaas werden deze verloren, met uitschakeling in het toernooi als gevolg.

De finale van dit toernooi ging tussen Buitenveldert en Diemen. Deze zeer spannende wedstrijd ging gelijk op en ook hier moesten penalty’s de uiteindelijke winnaar aanwijzen. Namens AFC feliciteren wij Diemen met de welverdiende toernooi winst.

Als team wist AFC dan wel niet een prijs mee naar huis te nemen, maar de prijs voor “Beste speler van het toernooi” werd wel door een van ons gewonnen. De vier kaartjes voor een nog nader te bepalen wedstrijd van Ajax en een schitterende trofee werd gewonnen door Valentijn; van harte gefeliciteerd topper!

 

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site