Nieuws

AFC verliest voor de vierde keer op rij

Door op 16 oktober 2017 om 15.15

AFC VERLIEST VOOR DE VIERDE KEER OP RIJ
Door Hennie van de Weerd

Voor de vierde keer op rij verloor AFC in de Tweede Divisie. Nu was VVSB de baas met het kleinst mogelijke verschil 0-1. Mo El Osrouti werd de matchwinnaar een kwartier voor tijd. Zijn inzet in de korte hoek was te machtig voor Joey Potveer.

ZIEKENBOEG
In de ziekenboeg bij de ploeg van Du Chatinier ontbrak Magid Jansen. De captain moet worden geopereerd aan een schouder luxatie. Verder ontbraken door ziekte o.a Jonathan Richard en Johan Kulham. Op de bank begon Tom van den Brink omdat Matthijs Jesse een basisplaats kreeg toebedeeld.       

TIJD DAT WE EEN WEDSTRIJD GAAN WINNEN
Na afloop van de wedstrijd was de teruggekeerde middenvelder van een schorsing Mark van den Boogaart teleurgesteld. ”Je kunt alles wel gaan aandragen wat er niet goed is maar daar word je ook niet wijzer van. Kijk, we doen het als team. Dat ligt niet aan de aanval of het middenveld of noem het maar op. Met hard werken en elkaar steunen kom je ook ver. Feit is dat het tijd wordt dat we eens een wedstrijd gaan winnen. Daar krijg je vertrouwen van en dat is wat wij missen.”

VECHTVOETBAL
Dat het duel ver onder de maat lag zag ook wel iedereen. VVSB ging er het beste mee om en veroverde de meeste tweede ballen. De paarsgelen waren ook het gevaarlijkst met een aantal kansen. Zo kreeg Frans van Niel al snel in de beginfase van de wedstrijd een uitgelezen kans om zijn ploeg naar 0-1 te schieten. De middenvelder schoot echter hoog over. Ook Tommy Bekooij’s vizier stond niet op scherp.

DIEPTE
Bij AFC ontbrak de diepte. Du Chatinier had Matthijs Jesse voor de eerste keer in de basis opgesteld om juist dat euvel op te lossen met zijn snelheid. Maar ook Jesse kon niet imponeren. Of het had Eelco de Graaf moeten zijn die uit één van de spaarzame momenten van Jesse een unieke kopkans had moeten verzilveren. Dat de rust dubbelblank inging was niet verwonderlijk. De aanvoerder van VVSB Vladimir Jozic zag dat anders.

“WE MAKEN HET ONSZELF NIET GEMAKKELIJK(ER)” 
“Gezien de paar goede mogelijkheden die we kregen in de eerste helft maken we het onszelf niet gemakkelijk. Als je met 0-1 de rust ingaat geeft dat veel meer rust en ga je een stuk makkelijker voetballen in de tweede helft. Het was inderdaad geen beste wedstrijd. De goal bleef ook lang weg.  Ook de lat stond in de weg vandaag net als bij onze tegenstander. Voor ons was het net als bij AFC afhaken of aanhaken. Gelukkig hebben wij het laatste voor elkaar gekregen en hebben we weer meer lucht. We kunnen nu weer naar boven kijken.”
Met dank aan El Osrouti. Hij was het die zijn ploeg rond de 75e minuut naar de overwinning schoot. Voor AFC volgt een zware periode de komende wedstrijden. Zaterdag wacht de topper tegen IJsselmeervogels. Oud AFC trainer Wim Leushuis is daar de coach.

SCHOUDERS ERONDER EN HARD WERKEN
Daar mankeert het niet aan bij middenvelder Mark van den Boogaart. “Geluk ontbreekt ons ook een beetje. Waar vorig seizoen veel ballen er wel in gingen gebeurt dat dit seizoen nog niet. De ene week speel je fantastisch en een week later is het wat minder. Dat kan je dan zomaar zelf weer omdraaien. Tegen IJsselmeervogels kunnen we het laten zien. Een voetballende ploeg wat wil je nog meer. Ik ga er in ieder geval voor daar kun je altijd op rekenen”, aldus Van den Boogaart.”

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site