WKE - AFC 2 - 3 met verslag

AFC alleen op kop na winst in Emmen

Het wordt een lange dag vandaag. Om 9.15 uur vertrekt de bus voor een 188 km lange rit naar Emmen. Op Sportpark Grote Geert staat de elfde wedstrijd van deze tot nog toe succesvolle competitie op het programma. Een duel tussen ploegen die de eerste periode uiteenlopend hebben gepresteerd. Gastheer WKE staat verrassenderwijs onderaan, AFC deelt de koppositie qua punten met De Treffers. Op basis van de stand zou je zeggen een makkie… Op basis van ervaring en gevoel wordt het een lastige wedstrijd. Na de pastarijke tussenstop in Nieuw Amsterdam is de ontvangst in het zonovergoten Emmen hartelijk. De stemming aan WKE-zijde stijgt nog verder als blijkt dat Sjoerd Jens vandaag op de bank begint, wetend dat Sjoerd in de voorafgaande duels een plaag was voor de WKE-defensie. 

Pal voor de wedstrijd worden wij aan de bestuurstafel geconfronteerd met vreselijk nieuws. Dennis van Metelen, speler in het vriendenteam van zaterdag 7 en sinds 2008 lid van AFC, is afgelopen nacht op 24 jarige leeftijd overleden bij een verkeersongeluk. Verschrikkelijk. Vooraf aan de wedstrijd is er een minuut stilte voor een overleden supporter van WKE. Onze gedachten gaan vooral uit naar Dennis. Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Nadat scheidsrechter Steeg de wedstrijd op gang fluit begint het keihard te regenen. Het publiek, waaronder heel wat AFC-supporters, spoedt zich naar de overdekte tribune. En hoewel er vaak niets te verstaan valt van de aanmoedigingen van het thuispubliek is het hier genieten geblazen. De passie is groot. Op het door de regen gladde kunstgrasveld laten The Reds de bal vaardig heen en weer gaan. De opbouw is verzorgd en de volle breedte van het veld wordt prima benut. Op het middenveld is Daan Sutorius goed aanspeelbaar wat resulteert in fraaie passes binnendoor.
In de elfde minuut wordt Enrico Patrick met een bal op maat weggestuurd door Daan maar zijn voorzet is net niet scherp genoeg. Aan de andere kant van het veld is die scherpte er een minuut later wel. Jan Hooiveld klutst zich ietwat gelukkig door onze defensie en laat Youssef el Abdallaoui van dichtbij kansloos. 1-0 dus, maar geen reden voor paniek. Net als in voorafgaande wedstrijden toont AFC veerkracht en komt al weer snel langszij door een doelpunt van topscorer Tim Wulffraat, die de steekbal van Pepijn Kluin handig afmaakt. Na deze gelijkmaker golft het spel op en neer, waarbij WKE het vooral moet hebben van enkele vrije trappen en corners en AFC het van snelle, gevaarlijke aanvallen die helaas net de finishing touch missen. Aantrekkelijk is het allemaal wel.
De eerste helft wordt beeindigd met 2 knallen van Wout Meulemans en Laurens Samsom. Die van Wout spat uiteen op een speler van WKE, die van Laurens vliegt vervolgens net over het doel van keeper Bangma.  

De tweede helft is nog maar net begonnen als Enrico er weer twee keer vandoor is. Eerst  kopt Pepijn zijn voorzet net naast, 2 minuten later tikt Bangma de voorzet met veel moeite corner. WKE laat zich ook niet onbetuigd maar Youssef grijpt goed in als een speler gevaarlijk door breekt. Niet veel later mist Yume Ramos (afkomstig van Spakenburg) een 100% kans voor WKE.
Wat gaat het worden? Het kan alle kanten op. Nadat Jan Hooiveld Youssef nog een keer aan de tand heeft gevoeld pakt AFC het initiatief en klopt via Tom Wulffraat 2 keer aan de WKE-deur. Het is de voorbode voor een treffer van Laurens, die in de 61e minuut een strakke corner van Enrico tussen twee man in fraai in de verste hoek kopt.
Even later lijken The Reds (ook dit keer in blauw gehuld) op rozen te zitten als Pepijn wordt vastgehouden in het strafschopgebied. Man of the match Enrico, een titel die hij deelt met Laurens, schiet de penalty onberispelijk in. 1-3, niks aan de hand zou je zeggen. Maar het loopt een beetje anders. Magid moet na een tweede gele kaart, die zoals uit de beelden van TV Drenthe blijkt voor een andere speler bestemd was, van het veld en WKE maakt 2-3 via een zondagschot in de kruising van invaller Kevin Wiegman in de 84e minuut.
Het worden nog spannende minuten, die mede door de excellente inzet van de invallers Sjoerd Jens, Mitchel Theuns en Jasper de Haer, ongeschonden worden doorgekomen. Omdat onze vrienden van de De Treffers in Haaksbergen op 0-0 blijven steken is AFC door deze 2-3 winst voor het eerst koploper in de TOP-klasse en dat voelt heel goed.

Opstelling: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Guido Moelee, Laurens Samsom, Wout Meulemans (70. Mitchel Theuns), Pepijn Kluin, Daan Sutorius (80. Sjoerd Jens), Magid Jansen, Enrico Patrick, Tim Wulffraat (89. Jasper de Haer)

MvdW.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor een samenvatting zie de beelden van RTV Drenthe: klik hier
Andere samenvattingen te zien onder 'Topklasse'.of klik hier

'Heel AFC in de gloria' klik hier