WKE - AFC 2 - 2 met verslag

Deze week zoals dit seizoen te doen  gebruikelijk niet een verslag van een oud eerste elftal speler, maar van ons oud bestuurslid en Erelid Johan de Bie.

Gaarne voldoe ik aan het verzoek om verslag te doen van deze wedstrijd. Een hele eer, aangezien ik nooit hoger heb gespeeld dan AFC 10, omdat er in die jaren nog geen elfde elftal was. Wel denk ik dat ik gedurende mijn inmiddels 65-jarig lidmaatschap, waarvan 21 jaar als bestuurlid,  in al die jaren van alle AFC’ers waarschijnlijk de meeste wedstrijden van AFC 1 als supporter heb bijgewoond.

De reis naar Emmen mocht ik (zeer plezierig) meerijden met onze voorzitter Ad Westerhof en poortwachter Ron Susan.

Bij aankomst op het terrein van WKE genaamd ‘Grote Geert’ constateerde ik dat Marien Willemsen gelukkig weer hersteld was van zijn blessure.I k vind Marien een sierlijke speler en hij speelt op dezelfde positie als ik tijdens mijn actieve voetbaljaren, rechtsback.

Van de zgn. kenners om mij heen vernam ik dat AFC een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan, omdat WKE met veel ex profs in de gelederen een beter elftal heeft dan de ranglijst doet vermoeden.

AFC kwam onder de eerste heerlijke lentezon na 17 minuten met 1-0 achter door onnodig balverlies van laatste man Randal Shakison, maar na een half uur scoorde Enrico Patrick gelukkig gelijk uit een penalty.

Diep in de tweede helft kwam WKE uit een counter opnieuw op voorsprong en de aanwezige AFC’ers waren dan ook ontzettend blij dat vlak daarna, uit een mooie pass van Guido Moelee, Pepijn Veerman prachtig scoorde. Ik was in ieder geval tevreden met dit gelijkspel en zo konden wij de twee uur durende terugreis (met dank aan de KNVB!) toch weer met een goed humeur aanvangen.

Zondag a.s. speelt onze AFC  om 14:30 uur thuis tegen de koploper. Ik vermeldde het al, natuurlijk behoor ik niet tot de eerder genoemde kenners, maar toch doe ik  een voorspelling, AFC verrast vriend en vijand en wint! Wat zou dat fantastisch zijn dus KOMT ALLEN!

Jongens, heel veel succes!
Johan de Bie

Opstelling AFC: Yoessef Abdallaoui, Guido Moelee, Marinus Willemsen, Daan Sutorius, Joshua Patrick, Enrico Patrick, Wout Meulemans, (83. Mitchell Theuns), Magid Jansen, Randel Shakison (54. Jasper de Haer), Jonathan Richard, Pepijn Veerman

Voor het beeldverslag van RTV N-H klik hier

Interview met Stanley Menzo: klik hier en Pepijn Veerman van RTV N-H klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen klik hier