VVSB - AFC 2 - 1 met verslag

AFC laat tegen VVSB de kansen liggen

Vanmiddag ontmoeten kampioen AFC en runner-up VVSB elkaar in Noordwijkerhout. Onder andere omstandigheden een kraker van een wedstrijd, nu een wedstrijd zonder direct belang. Althans voor AFC, dat zich volledig richt op de wedstrijden voor het algeheel kampioenschap.
VVSB, met UNA en  JVC Cuijk gedeeld tweede, wil die tweede plaats vasthouden, liefst ongedeeld met het oog op een latere instroom bij de KNVB beker. Beide teams missen om uiteenlopende redenen nogal wat spelers.  BAVO speelt zonder topscorer Koen Bosma, Vladimir Jozic en Omar Hamdi. De Reds starten zonder topscorer Tim Wulffraat, bijna topscorer Pepijn Kluin, Laurens Samsom, Daan Sutorius, Marien Willemsen, Rogier Wissink, Geoffrey Galata, Guido Moelee en keeper Youssef El Abdallaoui. Bij AFC dus een waslijst van 9 spelers, maar gelukkig beschikt trainer Willem Leushuis over een zeer brede en goede selectie.

Vanaf minuut 1 wordt er goed gecombineerd en hebben onze jongens het betere van het spel. Maar ook VVSB laat zich niet onbetuigd en zoekt waar mogelijk de aanval. Dit biedt ruimte en daar maakt Joshua Patrick gretig gebruik van. Keer op keer is hij zijn tegenstander de baas, maar Sjoerd Jens en Joost Heij weten zijn voorzetten niet te verzilveren. In de 23e minuut is het  aan de andere kant raak. Nadat Giovalli Serbony eerst gestuit is door Kerwin Hartman kopt Serbony een minuut later een puntgave voorzet van Frans van Riel in de touwen. Nog voor rust doet AFC er alles aan om deze achterstand weg te werken. Helaas belandt een geweldige knal van Joshua op de lat en weet  Joost de voorzet van de snel opgekomen Enrico Patrick net niet over de lijn te werken. 1-0 achter bij rust derhalve, geen man over boord.

In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld met een iets makkelijker spelend AFC. Heel veel uitgespeelde kansen zijn er in het eerste half uur niet. Toch wordt het in de 61e minuut 1-1 door Enrico Patrick die een vrije trap fraai inschiet. De kansen lijken gekeerd en de VVSB-defensie wordt aardig onder druk gezet. In de 74e minuut lijkt de wedstrijd beslist te worden. Sjoerd Jens verschijnt alleen  voor keeper Ronald van der Meer. Jammer genoeg mist zijn lob hoogte. Ook in tweede instantie mist Sjoerd de terug springende bal en blijft het 1-1.
Helaas niet voor lang, want na een betwiste vrije trap schiet Stefan Kraaijvanger VVSB in de 78e minuut op 2-1. In de laatste minuten probeert AFC nog het een en ander aan deze stand te doen o.a. onder impuls van Randel Shakison, die een goede wedstrijd speelt. Helaas blijft de 2-1 stand gehandhaafd, mede door een mooie redding van Van der Meer op een knal van Enrico.  

Een nederlaag dus in het zonovergoten Noordwijkerhout na een aantrekkelijke wedstrijd, die ook gewonnen had kunnen worden als wij wat beter waren omgesprongen met de kansen. Maar als koekjes worden niet gebakken, zeker niet in de Topklasse. Het was ook een sportieve wedstrijd die beslist geen 6 gele kaarten (wel keurig verdeeld) had verdiend.

MvdW

Opstelling AFC: Kerwin Hartman, Jasper de Haer, Enrico Patrick,  Randel Shakison, Magid Jansen (60. Guido Moelee), Wout Meulemans (83. Daan Sutorius), Mitchell Theuns, Duncan van Moll, Sjoerd Jens, Joshua Patrick, Joost Heij (66. Pepijn Kluin)

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor een beeldverslag klik hier