VVSB - AFC 2 - 1 met verslag

Nu ook met beeldverslag: klik hier

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd door iedere wedstrijd een andere oud 1e elftal speler. De wedstrijd VVSB – AFC werd gevolgd door Hans Hulst. Hierbij zijn verslag.  

Een zeer gehavende AFC selectie trad gisteren aan tegen VVSB, een 12-tal spelers werd gemist, zoals op het allerlaatste moment onze keeper Youssef die tijdens de warming-up een blessure opliep, door ziekte afwezigen Joshua Patrick en Jasper de Haer, waren er 2 geschorst Magid Jansen en Wout Meulemans en ook nog een 8-tal spelers ontbraken door blessures. Het gaf in ieder geval de ruimte om een groot aantal spelers van ons 2de elftal te laten debuteren in de Topklasse, keeper Tamba dos Santos, linksbuiten Bas Middelkoop en invallers Mitchell Faerber, Jermano Huwaë en Feretti Hehl met daarbij de rentree van Rajendro Halman.

Het was een zeer mooie middag op sportpark De Boekhorst, echt sigarenweer en van een mooie P2 werd dan ook volop genoten.
De eerste helft was een moeizame voor AFC, had waarschijnlijk toch te maken met de vele nieuwe gezichten in het veld, er werd onzorgvuldig naar elkaar gespeeld wat leidde tot veel balverlies en achter de bal aanrennen, ook het verlies van  Mitchel Theuns in de 20e minuut door een blessure moest worden gecompenseerd en dat viel niet mee. Dus zo lang mogelijk stand houden leek het devies.
VVSB hanteerde veelal de lange bal en hoopte daarmee hun sterke spits Maikey Parami in stelling te brengen. Dat gebeurde ook in de 30e minuut, een zeer verre uittrap van de doelman van VVSB werd door onze achterhoede verkeerd ingeschat en de spits van VVSB maakte een heel mooie goal door met een lob onze keeper te verschalken.

Voor de rest de 1e helft maar snel vergeten, hoe anders was de 2e helft, VVSB kopte nog uit een corner in de 54e minuut via Stefan Kraaijvanger de 2-0 binnen, maar daarna was het afgelopen met de voetbal aspiraties van VVSB en kroop AFC eindelijk uit de schulp en begon het naar achteren lopende VVSB steeds meer onder druk te zetten, wat leidde tot mooie aanvallen met dito kansen voor Bas Middelkoop en Mitchell Faerber. De rol van aanjager op het middenveld werd met verve overgenomen door Jermano Huwaë en VVSB kreeg het steeds moeilijker en een doelpunt van AFC hing in de lucht.
In de 73e minuut was het eindelijk zo ver, een mooie aanval van AFC door het centrum met een kaats van Mitchell Faerber op Melvin Grootfaam werd door laatstgenoemde op mooie wijze afgerond 2-1.
AFC ging er steeds meer in geloven en de druk nam toe op VVSB, daar sloop er steeds meer angst in en alles werd bijna blind naar voren getrapt. Kansen waren er voor AFC maar onze spits Mitchell had pech met de afwerking of zijn inzetten werden geblokt door VVSB, een mooie aanval resulteerde in een strakke voorzet van Guido Moelee en deze werd bijna in eigen goal gegleden door VVSB, maar meer dan een corner hielden we er niet aan over.
Ook de 2 vrije trappen rond de 16 meter die we nog kregen, konden de stand niet naar 2-2 tillen. Dit was zeker verdiend geweest en de grote schare AFC supporters was het daarmee eens. Complimenten aan het team zijn dan ook op zijn plaats.

De keeper van VVSB werd tot man of the match uitgeroepen en dat zegt eigenlijk al genoeg.

 

Over ons 2de team; zij moesten een groot aantal spelers aan het 1ste afstaan en dus gingen zij ook “gehavend” naar Hoofddorp waar uiteindelijk na een 3-1 voorsprong met 3-3 gelijk werd gespeeld.

Nu as zondag een bekerwedstrijd en dan over 2 weken (26/10) de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Hercules, dan zijn Magid en Wout niet meer geschorst, Joshua en Jasper niet meer ziek en hopen we dat een aantal spelers ook van blessures hersteld zijn om zodoende die belangrijke 3 punten veilig te stellen.

HH

Opstelling AFC: Tamba dos Santos, Enrico Patrick (C), Marien Willemsen, Randel Shakison, Guido Moelee, Mitchell Theuns (20ste min. Mitchell Faerber), Daan Sutorius, Rogier Wissink (68ste min. Feretti Hehl), Rajendro Halman (50ste min. Jermano Huwaë), Melvin Grootfaam en Bas Middelkoop.

Geschorst: Magid Jansen en Wout Meulemans ;
Ziek: Joshua Patrick en Jasper de Haer;
Geblesseerd: Pepijn Kluin, Pepijn Veerman, Tim Wulffraat, Laurens Samson, Youssef el Abdalloui, Jonathan Richard, Geoffrey Galata en Damien Menzo

Voor een beeldverslag klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier