UNA - AFC 1 - 2 met verslag

AFC behoudt koppositie na mooie zege op sterk UNA
Vandaag staat de uitwedstrijd tegen UNA op het programma.  Om half elf vertrekt de volgeladen bus richting Veldhoven, met een vrijwel volledige volledige  selectie en vol goede moed. Als koploper is ieder ander gevoel ongepast. Je bent tot nog de beste, dat moet je ook uitstralen. Neemt niet weg dat het vandaag op het Zeelster kunstgras een lastige klus kan gaan worden.  Uitspanning  Na Arbeid heeft op Goed Genoeg aan het begin van het seizoen een goede indruk achtergelaten. De 1-0 winst van AFC kwam toen met de nodige moeite tot stand. De gang van zaken hierna bevestigde dit beeld steeds meer. Vanaf speelronde negen bleef UNA 9 keer ongeslagen en scoorde het team van trainer Mark Schenning er op los. Op 26 januari  jl. werd deze imponerende reeks gestopt door een 3-0 nederlaag in Noordwijkerhout tegen het altijd lastige VVSB. Maar UNA staat nog steeds op kop in de tweede periode en wil de periodetitel heel graag binnenhalen. Na een voedzame tussenstop arriveren wij op Sportpark Zeelst, waar AFC in 2012 voor het eerst te gast was. Toen werd met 3-1 verloren. Wat gaat het nu worden?

Als scheidsrechter Steeg de wedstrijd op gang fluit weten wij al snel dat het inderdaad geen eenvoudige middag wordt. Binnen 2 minuten kan onze keeper Youssef El Abdallaoui de bal al uit net halen. Dit  na een voorzet van rechts van Benjamin van Wanrooij die Brian Boogers in de verste hoek tikt.  UNA is in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij en blijft vooral over rechts gevaarlijk. Een van die snelle aanvallen leidt tot geel voor Magid Jansen die ten koste van een overtreding Van Wanrooij een vrije doorgang verspert.  Langzamerhand neemt AFC het initiatief over onder impuls van Joshua Patrick die na een langdurige blessure weer helemaal terug is aan het front.  Joshua sleurt van links naar rechts en is met zijn snelheid moeilijk grijpbaar voor de achterhoede van UNA. De beloning komt in de 29e minuut. Tim Wulffraat passt naar Sjoerd Jens die op zijn beurt Joshua aanspeelt ter hoogte van de penaltystip. Als een heuse Gerd Muller draait Joshua om zijn tegenstander heen en scoort fraai in verste hoek. Tot aan de rust heeft AFC de beste kansen op een voorsprong, maar een vrije trap van Daan Sutorius waait over en Tim komt bij de tweede paal een centimetertje tekort na een mooie combinatie van Pepijn Kluin en Sjoerd. Na een spannende,  in hoog tempo gespeelde helft is het derhalve 1-1 bij rust. Het kan, zoveel is duidelijk, nog alle kanten op.

 
Net  als in de eerste helft is UNA na de thee vanaf het eerste moment dreigend. Het grote verschil is dat de AFC-defensie nu veel beter bij de les is. Plotsklaps keren de kansen. Een voorzet van Joshua wordt slecht verwerkt door de UNA-defensie. De hoge bal wordt niet goed beoordeeld door keeper Rick van de Oever, waarna  Tim Wulffraat laat zien dat hij niet voor niets topscorer is van de Zondag Topklasse.  Als een duveltje in een doosje prikt hij de bal knap onder de lat. UNA baalt zichtbaar van deze tegenslag en gooit met de moed der wanhoop alles op de aanval om de 1-2 achterstand ongedaan te maken. Tevergeefs, want onder aanvoering van Geoffrey Galata en Magid Jansen, blijven the Reds goed overeind. Een gevaarlijke schot na een slippertje op links wordt fraai gestopt door Youssef die heerst in het strafschopgebied . Omdat onze snelle aanvallers onvoldoende profiteren van de geboden ruimte blijft het tenslotte 1-2.  Een zeer belangrijke overwinning op  een uitstekende ploeg, die het op Sportpark Zeelst  nog veel ploegen lastig gaat maken.

Met 3 punten op zak is de 120 km lange busreis naar Amsterdam een peulenschil.  AFC staat nog steeds trots op kop en dat wordt op passende wijze gevierd. Ons eerste is, zoveel is duidelijk, heel  goed bezig. Nog 11 spannende wedstrijden te gaan naar de eindstreep.  Onze mooie club heeft bijna 2000 leden en nog veel meer  sympathisanten. Hopelijk is een groot deel van deze AFC’ers getuige van de fantastische prestaties van onze jongens, te beginnen aanstaande zondag als Haaglandia op bezoek komt.  

 MvdW

Opstelling AFC:  Youssef El Abdallaoui, Marien Willemsen (Jasper de Haer), Geoffrey Galata, Magid Jansen, Guido Moelee, Laurens Samsom, Daan Sutorius (Wout Meulemans),  Sjoerd Jens (Enrico Patrick), Pepijn Kluin, Joshua Patrick enTim Wulffraat.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Beeldverslag van RTV N-H klik hier