UNA - AFC 1 - 1 met verslag en video samenvatting

Toegevoegd video samenvatting van UNA – AFC: klik hier

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd bij iedere wedstrijd door een andere oud 1e elftal speler.
De wedstrijd UNA – AFC werd gevolgd door Kees Gehring. Hierbij zijn verslag.

Door omstandigheden had ik dit seizoen nog geen verre uitwedstrijd kunnen bijwonen, dus op naar Veldhoven. Het blijft natuurlijk voor supporters van amateurvoetbalclubs niet aanlokkelijk om ca. 300 km te sturen om een wedstrijd van 2 maal 3 kwartier te kunnen bijwonen. Ik vernam dat de spelersbus om 11.00 uur uit Amsterdam vertrok en om 19.00 uur terugkeerde op Goed Genoeg!.

De oplossing? Voetbal op topamateurniveau moet een regionaal karakter hebben, dan komt er namelijk wel publiek. Zie P.S.

 

Dan de wedstrijd UNA-AFC, de nummer 3 tegen de nummer 14 van de ranglijst. UNA heeft een goede ploeg, maar AFC deed er niet voor onder. De wedstrijd o.l.v. scheidsrechter Kok ging gelijk op. AFC zonder de geblesseerde Grootfaam en Shakison, de geschorste Joshua Patrick en de zieke Enrico Patrick, had het meest balbezit, maar werd (voor de rust) niet gevaarlijk. De ploeg van UNA ‘stond’ goed (slimme trainer die Schenning, was vroeger een ietwat trage maar tactisch goede speler) en creëerde op de counter wel enkele kansen, maar had een penalty nodig om onze jarige doelman Youssef te passeren.

 

Na rust min of meer hetzelfde beeld. Met Mitchell Theuns voor de zieke Wout Meulemans speelde AFC van achteruit en op het middenveld verzorgd voetbal, had meer balbezit en omdat onze voorhoede Menzo-Veerman-Wulffraat meer van positie wisselde werden onze aanvallen ook gevaarlijker. Zo verscheen Tim één keer vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd gestopt.

 

AFC speelde met veel inzet en passie en verdiende echt de gelijkmaker. Stanley Menzo bracht 10 minuten voor tijd “pinchhitter” Jasper de Haer voor linksachter Moelee en 3 minuten voor tijd youngster Bas Middelkoop. De AFC-supporters achter de goal waren van mening dat een wissel zo kort voor tijd geen zin had, maar zij kregen ongelijk. In de blessuretijd forceerde Bas een corner, Daan Sutorius sprintte naar de cornervlag en bracht de bal voor, de slimme Jasper zette een blok waardoor de keeper van UNA “vaststond” en uit de scrimmage (ik denk dat er 21 spelers in het strafschopgebied van UNA stonden) kon Pepijn Veerman de gelijkmaker binnenschieten. Dik verdiend vonden de juichende meegereisde AFC-supporters achter het UNA-doel. Trainer Stanley blijft dus na 2 wedstrijden onder zijn leiding ongeslagen. Jongens, ga zo door! Met deze instelling en dit veldspel heb je tegen iedere tegenstander mogelijkheden en moet het kunnen lukken om met  de resterende 12 wedstijden de denk ik totaal 36 benodigde punten (nog 6 x winnen en 1 x gelijk) binnen te halen. Veel succes!

KG.

 P.S. Voetbal op topamateurniveau moet een regionaal karakter hebben, dan komt er namelijk wel publiek. Dus geen Landelijke Tweede divisie om een podium voor de Tweede elftallen van de BVO’s te creëren. Daar zit niemand op te wachten. De BVO’s niet, zo blijkt inmiddels en clubs als Kon. HFC, HBS, Hercules, AFC, EDO en AJAX amateurs, samen goed voor 700 jaar voetbalgeschiedenis, evenmin. Een samengaan van de Topklasse Zaterdag en Zondag in Topklasse A en B, bijv. opgesplitst in Noord-Nederland en Zuid-Nederland (dus minder lange reisafstanden) zou een veel betere beslissing zijn. De thuisspelende ploeg bepaalt de wedstrijddag en wanneer de zaterdagvereniging de uitwedstrijd uit geloofsovertuiging (?) niet op zondag wil/kan spelen, wordt de wedstrijd zaterdagmiddag om 17.30 uur verspeeld. Aan het eind van het seizoen één beslissingswedstrijd tussen de kampioenen van klasse A en B op neutraal terrein om het Kampioenschap van Nederland Amateurs, CUP-FINAL sfeertje met ik schat tussen de 5 en 10.000 bezoekers.

De Kampioen van Nederland promoveert naar de Jupiler Leaque en ontvangt van de KNVB een mooie startpremie om in het Betaald Voetbal  mee te kunnen doen. En dat kan, dat is gebleken. Kijk naar Achilles, die laten op dit moment niet minder dan 7 ploegen onder zich. Goed gedaan!
 

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor de video samenvatting klik hier

Voor uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' bij 'programma en uitslagen' of klik hier