Nieuws

Tweede thuisnederlaag voor De Treffers

Door op 17 april 2017 om 23.05

Het was niet best, wat De Treffers op Paasmaandag aan haar publiek voorschotelde. Sterker nog, het was slecht. Het leek wel of de roodzwarten ambities hebben om deel te nemen aan het walking football, dat de KNVB eigenlijk heeft gereserveerd voor de 65-plussers onder ons. Als de Groesbekers niet uitkijken, gaat een geslaagd seizoen uit als een nachtkaars. De Treffers – AFC: 0 -2.

Eindelijk eens een wedstrijd op zondagmiddag (nou ja, Paasmaandagmiddag) om 14.30 uur. Dat voelde voor het Trefferspubliek uiterst vertrouwd aan. Ons clubje zou met deze inhaalwedstrijd wel eens de sprong naar de tweede plaats kunnen gaan maken. De weersomstandigheden werkten ook nog eens mee: een prettig zonnetje op aprilsterkte. In dit verslag veel aandacht voor de situatie om het veld. Alles om toch tot een acceptabele lengte te komen. Want de eerste helft van het duel tegen de nog in degradatienood verkerende Amsterdammers was nauwelijks het beschrijven waard. Een gezapig partijtje. Zomeravondvoetbal op de maandagmiddag. Geen tempo, nauwelijks kansen. Frenk Keukens onderscheidde zich redelijk positief door af en toe behoorlijk gevaarlijk door te komen. Zonder succes. AFC leek voor een punt te komen en loste af en toe een afstandsschot in de persoon van Daan Sutorius respectievelijk Jonathan Richard.

De tweede helft zou ongetwijfeld beter worden. En zowaar, direct na rust moest AFC-doelman Patrick Sonneveld een bal tot corner verwerken uit een vrije trap van Nick de Bondt. Een vrije trap, omdat scheidsrechter Bronsvoort weigerde de voordeelregel toe te passen in een kansrijke situatie voor de Treffersvoorwaartsen. En toen was daar in de 52e minuut ineens de voorsprong voor AFC. Uit een hoekschop van Koen Bosma nam Pieter Koopman (goed te herkennen door de naam op de achterkant van zijn shirt) de bal ineens op de pantoffel om keihard raak te schieten: 0-1. Dat zou voor onze jongens het sein moeten zijn om er eens tegenaan te gaan. Een inzet vanuit een hoekschop van Nick de Bondt werd door Sutorius van de lijn getrapt. En even later een combinatie tussen de ingevallen Coen Maertzdorf en Nick de Bondt, die via Remy Raterink de bal bij Robin Janssen bracht: Janssen kwam teenlengte te kort. En een schot van voornoemde Coen belandde in handen van Zonneveld. Maar allemaal geen succes. Het doelpunt viel zoals gebruikelijk aan de andere kant, toen Koen Bosma vanuit een vrije trap in 67e minuut ineens in doel schoot: 0-2. Pim Balkenstein ging naar voren om de aanval te versterken en er kwamen wat kansen in de laatste 20 minuten. Mutzers, die op de doelman stuitte, een bal op de paal, Zonneveld die de bal voor de voeten van De Bondt weg plukte. Het haalde allemaal niets meer uit. De tweede thuisnederlaag voor De Treffers in dit seizoen was een feit. Zondag weer thuis en wel tegen FC Lienden. Hopelijk gaan de roodzwarten met revanchegevoelens het veld op.

Bron: website De Treffers

Tweede Divisie

Laatste nieuws

Zondag 1

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site