Leonidas - AFC 3 - 3 met verslag

Spektakelstuk eindigt op valreep in gelijkspel: Leonidas – AFC: 3-3

Op de weg naar Rotterdam moest ik nog even denken aan de thuiswedstrijd tegen Leonidas. Die wedstrijd werd door AFC met 1-2 verloren en Leonidas, dat toen nog bovenaan stond, was zondermeer één van de beste tegenstanders van AFC dit seizoen. De Rotterdamse ploeg is inmiddels wat teruggezakt, maar is nog steeds een subtopper en een niet te onderschatten ploeg. Gemakkelijk zou het dus zeker niet worden vandaag. Aanbeland in de knusse bestuurskamer werden wij gastvrij onthaald op donuts met AFC-embleem. Zie foto in slider. Welke verrassingen zouden ons nog meer staan te wachten ?

AFC begon redelijk aan de wedstrijd en deelde links en rechts wat speldenprikjes uit. In de 7e minuut kapte Marien Willemsen een tegenstander uit en schoot met links in, maar keeper Homoet reageerde alert. Even later volgde een snelle actie van Joshua Patrick op links maar diens voorzet smoorde in het strafschopgebied en in de 18e minuut stopte de uitstekende doelman van Leonidas een goed genomen vrije trap van Daan Sutorius. AFC was dus iets sterker en in ieder geval gevaarlijker maar verzuimde dit in een doelpunt uit te drukken en kreeg daarna het deksel op de neus. In de 33e minuut kwam Leonidas onverwacht op 1-0, een foutje in de AFC-verdediging werd afgestraft door Elhoucine Hammach. Onmiddellijk na deze tegenvaller kreeg Sjoerd Jens een goede kans maar de keeper keerde diens schot en in de rebound stuitte ook Joshua op de keeper. 2 uitgelezen kansen om de zaak weer recht te trekken maar het bleef tot de rust 1-0.

In plaats van een sterker AFC werd Leonidas na de rust beter en toen bleek ook weer dat deze ploeg heel goed kan voetballen. Dat resulteerde in de 56e minuut in 2-0, toen Lucas van Oeveren uit een vrije trap de bal door de muur heen in de hoek schoot. AFC probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken maar aanvankelijk bleef Leonidas voor het meeste gevaar zorgen. AFC kroop een paar keer door het oog van de naald, dankzij de opnieuw voortreffelijk keepende Youssef el Abdallaoui. Trainer Leushuis bracht met Tim Wulffraat, Joost Heij en Duncan van Moll verse krachten in, de strijd werd feller en kreeg een wat grimmig karakter.
In de 80e minuut schoot Joshua Patrick op aangeven van Tim Wulffraat AFC terug in de wedstrijd: 2-1. Kort daarop kreeg Van Katwijk na een opstootje met onder andere Joshua voor de 2e keer geel, dus rood, en kwam Leonidas met 10 man te staan. AFC rook nu zijn kans en kort voor het einde scoorde Geoffrey Galatà uit een scrimmage de gelijkmaker: 2-2. Wat een opluchting! Het werd bijna nog 2-3 maar Tim stuitte op de voortreffelijk keeper van Leonidas.

Een ieder leek zich te verzoenen met de 2-2 maar het venijn zat weer eens in de staart. Uit een corner in de 94e (!) minuut scoorde Marruchen Zimmerman ineens de 3-2. Dolle taferelen speelde zich op het veld af binnen de Rotterdamse geledingen terwijl de AFC-aanhang met ongeloof toekeek. Terug komen van 2-0 achter en dan toch nog verliezen, maar vanaf de aftrap stoof AFC toch nog een keer naar voren, Enrico Patrick stuitte opnieuw op de keeper maar in de rebound schoot Tim Wulffraat de bal hard in de touwen: 3-3, wat een spektakel.
Het gejuich was tot in het clubhuis van AFC te horen. Een zwaar bevochten gelijkspel uit tegen een sterke tegenstander is zo gek nog niet.

In de bestuurskamer werd nog een tijdje gezellig nagekeuveld, de ontvangst was voortreffelijk en van een rivaliteit tussen Rotterdam en Amsterdam was niets te merken.

Valt er verder nog iets te vermelden ? In de auto terug naar huis hoorde ik dat Feijenoord had gelijkgespeeld en dat er winst was voor Ajax. En zo had Amsterdam dan toch nog een beetje gewonnen.     

Ruud Mantel

Opstelling AFC: Y. El Abdallaoui, M. Willemsen, M. Jansen, G. Galatà, G. Moelee (80. J. Heij) , E. Patrick, P. Kluin , L. Samsom (68. D. van Moll), D. Sutorius, S. Jens ( 56. T. Wulffraat), J. Patrick.          

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd van RTV N-H klik hier 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.