KNVB Beker: SHO - AFC 1 - 2

AFC wint spannend bekerduel in Oud-Beijerland

Wie mag er op woensdag 25 september as. thuis aantreden tegen de FC Groningen?
Dat is de inzet vandaag in het duel tussen SHO en AFC.  De club uit Oud-Beijerland is nog niet begonnen aan de competitie, maar speelde afgelopen weekend al wel een verdienstelijke bekerwedstrijd tegen de sterke hoofdklasser RVVH (1-1). Onder leiding van Jeroen Rijsdijk wil eerste klasser Steeds Hooger Oud-Beijerland weer terug naar de Hoofdklasse op welk niveau  men in sportief betere tijden heel veel jaren actief was. Steunend op de grote jeugd, maar ook met gerichte aankopen. Zo kwamen Henk Roeland en Joshua Brard over van sv Capelle, Giovanni Klaverweide van Kozakkenboys en maakt SHO dit seizoen ook gebruik van de diensten van ex-prof (o.a. AZ) Rogier Molhoek.  Geen makkie dus voor de selectie van trainer Willem Leushuis, die ’s middags al vroeg op pad ging richting Hoeksche Waard. 

 

Op sportcomplex  Kikkershoek kan onze trainer niet beschikken over Rogier Wissink, Pepijn Veerman, Marien Willensen, Daan Sutorius, Wout Meulemans en Joshua Patrick.
In vergelijking met de wel heel nipt verloren competitiewedstrijd tegen De Treffers starten Pepijn Kluin en Guido Moelee in de basis voor Joshua en  Wibout de Vetten.
Om 20.00 uur gaat de bal rollen en blijkt al gauw dat AFC  en SHO qua speelstijl verschillen. De Reds (dit keer in een blauw wit tenue gehuld) spelen in een rustig tempo verzorgd opbouwend voetbal, de zwart witten houden van de lange bal. De eerste kansen zijn voor Pepijn Kluin en Tim Wulffraat, maar de SHO-keep blijkt op zijn taak berekend.
Langzamerhand klopt de thuisploeg ook aan de deur en moet Youssef Abdalloui handelend optreden.  De laatste 20 minuten dringt AFC aan en is vooral gevaarlijk  via een reeks corners, die goed worden genomen door Enrico Patrick. Een van die corners caramboleert in de 33e minuut via Tim en een been van een verdediger in het SHO-doel. 0-1 dus en dat blijft het tot de rust omdat SHO nog 2 100% kansen om zeep helpt en Pepijn een voorzet van Enrico net naast schiet.

 

Na de thee begint AFC  veel te slap. Dit vertaalt zich in o.a. in een vrije trap op de rand van ons strafschopgebied. Gelukkig wordt het schot gesmoord in de muur.  Even later is het wel raak. Giovanni Klaverweide pikt een bal uit de lucht op en laat met een hard hoog schot Youssef volkomen kansloos. Een prachtig doelpunt, voor AFC een ‘wake up call’. Zo door voetballend kan de wedstrijd tegen FC Groningen worden vergeten.
Langzamerhand lijkt dat besef door te dringen en wordt het spel verplaatst naar de helft van SHO. Ook nu zijn de corners weer gevaarlijk. Magid Jansen en Laurens Samsom (ingevallen voor Rajendro Halman) zijn heel dicht bij een doelpunt. In de 79e minuut is het wel raak als Joost Heij (ingevallen voor Duncan van Moll) Enrico weg stuurt. Enrico zet aan en laat 2 verdedigers zijn hielen zien. Op volle snelheid laat hij vervolgens  de keeper volledig kansloos. Een beauty.


Hierna laat Enrico zich meteen vervangen door Ronny van Es, die zich met veel inzet in de laatste 15 hectische minuten laat zien. SHO pompt in de  slotfase iedere bal in het strafschopgebied en hoopt nog op de gelijkmaker. AFC loert op een uitval. Sjoerd Jens is na een subtiel hakje van Joost nog heel dicht bij de verlossende treffer. 
Omdat de scheidrechter maar niet afblaast blijft het zeer spannend. De laatste kans is voor Oud-Beijerland, maar die wordt tot verdriet van het goed opgekomen thuispubliek gemist. Als  het laatste fluitsignaal uiteindelijk klinkt prijkt 1-2 op het scorebord en mag AFC op 25 september op Goed Genoeg aantreden tegen FC Groningen. Een mooie beloning na een spannende avond in de Hoeksche Waard.

MvdW

Opstelling: Yoessef Abdallaoui, Rajendro Halman (Laurens Samsom), Geoffrey Galata, Magid Jansen, Guido Moelee, Enrico Patrick (Ronny van Es), Duncan van Moll (Joost Heij), Mitchel Theuns, Sjoerd Jens, Pepijn Kluin, Tim Wulffraat.