JVC Cuijk - AFC 4-2 met verslag

AFC verliest in Cuijk maar blijft koploper

AFC is er weer niet in geslaagd om de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft in Cuijk te winnen. In een aantrekkelijke wedstrijd liepen The Reds door twee defensieve missers in de eerste helft lange tijd achter de feiten aan. Het veldoverwicht in de tweede helft bracht de ploeg van trainer Willem Leushuis nog dicht bij een gelijkspel, maar JVC-keeper Joris van Gerwen wilde met enkele spectaculaire reddingen niet van wijken weten. Via een messcherpe counter werd de thuiszege door de equipe van technisch directeur Hans Kraaij jr. tenslotte zeker gesteld.

Op het donkerkleurige kunstgras van sportpark De Groenendijkse Kampen treedt AFC aan zonder Magid Jansen, Laurens Samsom en Enrico Patrick. Wout Meulemans  start op de bank.
Met de weer herstelde Guido Moelee, Mitchell Theuns, Duncan van Moll en Sjoerd Jens  in de basis wordt goed begonnen aan deze belangrijke wedstrijd. AFC is nog steeds de trotste koploper en wil dat vooral zo houden, JVC Cuijk staat op een gedeelde vijfde plaats en streeft de laatste tijd met sterk spel  een nog veel hogere klassering na.
Onze jongens beginnen aanvallend. Het is jammer dat een voorzet van Mitchell Theuns niet op waarde wordt geschat. Langzamerhand pakt JVC Cuijk het initiatief en via de vleugels worden de ballen in ons strafschopgebied gepompt. Dit sorteert niet veel gevaar. Tot de 25e mintuut als een slecht verwerkte bal ’out of the blue’ voor de voeten van Kevin van Veen belandt. Tegen de poeier van Van Veen heeft Youssef el Abdallaoui geen enkele  kans (1-0).
Na een knal van Daan Sutorius, die net over vliegt, is het weer JVC Cuijk dat in de 31e minuut toeslaat. Het doelpunt bij de tweede paal ziet er knullig uit. De inzet van Frenk Schaap  wordt van richting veranderd en de bal hobbelt langs de op het verkeerde been staande Youssef het doel in (2-0). 
Het laatste deel  van de eerste helft zijn volledig voor The Reds, die voor deze gelegenheid in het blauw zijn gekleed. Een pass van Daan Sutorius bereikt de voor Sjoerd Jens ingevallen Michael Malmberg. Zijn lage voorzet wordt keurig ingetikt door linksback (!) Guido Moelee. 2-1, en de tijd is rijp voor een gelijkmaker voor de rust. Michael is dichtbij een doelpunt na een pass van Daan, maar stuit letterlijk op JVC-keeper Joris van Gerwen. Niet veel later struikelt Tim Wulffraat oog in oog met Van Gerwen, na een leep balletje van Mitchell Theuns. 
Het is rust en gelukkig blijkt de knieblessure van Sjoerd mee te vallen.

Na de thee gaat AFC uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ons aller eerste is met name via de steeds opkomende Marien Willemsen flink in de aanval. JVC Cuijk loert op een  counter en al snel heeft die strategie succes. Slordig balverlies op het middenveld stelt Alexander Prent in staat de stand op 3-1 te brengen.  De genadeslag? Absoluut niet. De roodwitten weten wel beter nadat Chabab een week eerder in Amsterdam een 0-4 achterstand  in de slotminuten had weten om te buigen naar een 4-4 gelijkspel. Dit scenario schiet iedereen door het hoofd als de mee opgerukte Jasper de Haer na een combinatie met Tim weet te scoren. 3-2 en alles is weer mogelijk.
In deze fase toont AFC wilskracht en JVC Cuijk mag keeper Van Gerwen heel erg dankbaar zijn dat hij de ene na de andere inzet van Mitchell (2x), Daan en Tim weet te keren. Willem Leushuis heeft inmiddels Joost Heij en debutant Randel Shakison ingebracht en een gelijkspel of misschien wel meer zit er in deze fase beslist in. Maar het loopt anders. JVC Cuijk weet goed te profiteren van de ruimte die de AFC-defensie noodgedwongen biedt en beslist via Shanon Carmelia niet ver voor het laatste signaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter D’Onorio de wedstrijd.

Een 4-2 nederlaag dus, maar daar moeten wij niet te lang over treuren.  Onze jongens toonden karakter en hadden daarbij nog het geluk dat de directe concurrenten Leonidas en De Treffers ook punten morsten.
Aanstaande zondag treden wij als koploper thuis aan tegen De Treffers. Inzet is het winterkampioenschap. Een wenkend perspectief.

MvdW

Opstelling AFC: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Jasper de Haer, Geoffrey Galata, Guido Moelee (76. Randel Shakison), Mitchell Theuns, Duncan van Moll, Daan Sutorius, Sjoerd Jens ( 18. Michael Malmberg / 68. Joost Heij), Pepijn Kluin en Tim Wulffraat. 


Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor een samenvatting van deze wedstrijd zie bij 'Topklasse' en vervolgens bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier.