JVC Cuijk - AFC 0 - 1 met verslag

Dit seizoen worden de verslagen van de wedstrijden van ONS EERSTE verzorgd door een oud 1e elftal speler, een initiatief van de cie P.P. en E. Deze keer is het verslag van Edwin Geluk.  Hier volgt zijn verslag.

Om 11.00 uur vertrok de spelersbus vanaf Goed Genoeg richting Cuijk en in de bus kregen wij een pastamaaltijd voorgeschoteld, klaar gemaakt door… onze trainer, Stanley Menzo. Normaal ben ik niet zo van de pasta op zondagmorgen, maar deze smaakte voortreffelijk.

De laatste weken is ons vlaggenschip goed op dreef en het vertrouwen is groot.

Helaas waren de weersomstandigheden in Cuijk van dien aard dat beide elftallen in de eerste helft niet of nauwelijks aan voetballen toe kwamen. Veel regen en een harde wind, dwars over het veld, leidden over en weer tot veel balverlies.

Er was ook geen sprake van enig overwicht van een van beide elftallen.

De enige wapenfeiten die ik de eerste helft kon noteren waren een bal van Daan Sutorius op Joshua Patrick in de 15e minuut, waar enig gevaar in school en in de 45e minuut een kopbal van Mitchell Theuns uit een corner van Enrico Patrick, die net naast ging.

In de tweede helft begon AFC energiek met een actie van Melvin Grootfaam naar Pepijn Veerman, maar de bal werd gesmoord. Daarna werd JVC Cuijk met een aantal schoten op het AFC-doel  gevaarlijk en in de 54e minuut moest Youssef el Abdallaoui redding brengen op een hard schot.

In de 59e minuut komt Melvin er op links goed langs en probeert de keeper in de korte hoek te verschalken, maar deze redde knap.

Dan is het in de 65e minuut toch raak, weer Melvin komt er met een mooie actie op links door en hij bereikt Pepijn Veerman, die niet aarzelt en de 0-1 binnen schuift. De ontlading is groot, maar dan volgt toch een periode van billen knijpen. JVC Cuijk brengt de luchtmacht in het veld en van achteruit probeert men de spitsen te bereiken, maar onze achterhoede met een uitblinkende Magid Jansen houdt uitstekend stand. Overigens is onze hele achterhoede vanmiddag zeer solide.

Door het aandringen van JVC Cuijk, komt er voor onze jongens ook iets meer ruimte waardoor Joshua de mogelijkheid krijgt om te schieten, maar ook dit schot wordt door de keeper gekeerd.

AFC brengt verse krachten, Randel Shakison voor Joshua en Daan Tuerlings voor Melvin en AFC weet de voorsprong vast te houden, ondanks de vijf extra minuten. Wat duren die dan lang, zeg.

Met respect voor de aanwezige AFC-supporters, die de lange reis naar Cuijk hebben ondernomen en getuigen waren van een niet hoogstaande partij, maar wel drie punten mee mochten nemen.

De terugreis met de bus verliep zeer voorspoedig want Jeroen Brussee had de Jumbo of AH geplunderd, zodat er genoeg te eten en te drinken aan boord was.

Edwin Geluk

Opstelling: Youssef el Abdallaoui, Enrico Patrick, Jasper de Haer, Magid Jansen, Guido Moelee, Mitchell Theuns, Daan Sutorius, Marien Willemsen, Joshua Patrick (81. Randel Shakison), Pepijn Veerman, Melvin Grootfaam (83. Daan Tuerlings).
 

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen klik hier