Juliana'31- AFC 1-2 (1-0)

Zoals in de voorbeschouwing op deze wedstrijd reeds ruim belicht, is het sympathieke Juliana '31 afgelopen seizoen gepromoveerd na een 6e plek in de hoofdklasse C en het winnen van de nacompetitie. Met 8 uit 8 hebben ze een redelijke start en zijn gezien de uitslagen met name thuis moeilijk te kloppen. Gezien de stand is AFC favoriet op deze winderige middag in Malden net onder de rook van Nijmegen. AFC begon zonder aanvoerder Sjoerd Jens, die op de bank plaats moest nemen. Onder het oog  van een 40 tal meegereisde trouwe AFC supporters en Erik Meijers, (de voor ons bekende oud trainer van Achilles), die naar zijn zoon kwam kijken, begon AFC overtuigend. Geoffrey Galata opende van achteruit met enkele strakke cross ballen op de stropdas van Tim Wulffraat en Enrico Patrick. Met 2 minuten op de klok was het de eerste keer dat een speler van Juliana de bal raakte. Het gevoel was goed, misschien wel iets te goed.
De eerste aanval van Juliana'31 na een kwartier spelen was onverwacht meteen raak. AFC was even van slag.maar kreeg gedurende de eerste helft via Pepijn Kluin, Joost Heij en Tim Wulffraat wel enkele kansen. Opvallend waren de messcherpe steekpasses van Daan Sutorius, die voor de tweede keer op rij in de basis startte. Met een 1-0 achterstand gingen de boys aan de thee.

Met Wout Meulemans voor Laurens Samsom na rust probeerde AFC met nog meer voetbal vanuit het middenveld te spelen. Echter Juliana kreeg steeds meer vertrouwen en AFC had zelfs geluk dat een schot buiten bereik van El Abdalloui slechts de lat raakte.Het werd niet mooier maar wel spannender. De tijd begon te dringen en de meegereisde AFC'ers achter het doel kregen er een hard hoofd in of de gelijkmaker nog ging vallen.

Na een van de vele corners van Enrico Patrick vanaf rechts viel de bal voor de voeten van Daan Sutorius, die naar ik meen, zijn 1e officiële doelpunt voor AFC 1 maakte. Een zogenaamde frommel goal maar meer dan welkom.
Met nog een minuut of 20 te gaan lag het weer helemaal open. Toen kwam het moment van de wedstrijd…. het moment van Daan Sutorius….Tim zette aan voor weer een actie, probeerde langs zijn directe tegenstander(s)  te komen, maar zag Daan vrij staan op een meter of 25 van de goal, hij legde de bal terug en Daan bedacht zich geen moment, krulde de bal met heel veel gevoel met zijn linker in de rechterbovenhoek, onhoudbaar voor de keeper van Juliana'31. Ik wist het nog niet maar Daan schijnt hier patent op te hebben. AFC hoopt het nog heel vaak mee te mogen maken!

Tien minuten voor tijd kreeg Daan een publiekswissel, trainer Leushuis bracht Mitchell Theuns als verse kracht op het middenveld. Juliana probeerde het nog wel maar werd niet meer gevaarlijk.
Om mij heen werd driftig gebeld en pagina 834 van teletekst bekeken; hoe staat het bij de Treffers en Leonidas… Staan we aan kop? We moesten nog even wachten voor het eindsignaal bij Leonidas, maar door het gelijke spel, staan de Treffers en AFC samen aan kop van de zondag Topklasse. De nummers 1 en 2 uit de ranglijst van de eeuwige hoofdklasse nu samen bovenaan in de Topklassse!!
Nog niet genoemd in dit verslag maar wekelijks een lust voor het oog om naar te kijken is onze rechtsachter Marien Willemsen. Hij laat zien dat voetbal kunst is.

Ik zou zeggen kom het volgende week aanschouwen bij AFC thuis tegen HSC'21. De koploper tegen de nummer 7.

Opstelling AFC: El Abdalloui, Willemsen, Galata, Jansen ©, Moelee, Samsom (Meulemans), Sutorius (Theuns), E.Patrick, Kluin, Heij (Jens),Wulffraat

Benno Honsdrecht
 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.