Informatie seizoen 2019-2020 en trainingsschema (laatste update)

Zoals u tijdens de afgelopen introductiemiddag heeft kunnen vernemen zijn de aanvangstijden van de Interne Competitie gewijzigd. Deze aanpassing is inmiddels ook op de website geplaatst. De start van de Interne Competitie is a.s. zondag 8 september.

Op de zondagen zal de Eredivisie (geboren 2014) om 8.45 uur beginnen, graag aanwezig zijn om 8.30 uur.
De Champions League (geboren 2013) begint om 9.45 uur, graag aanwezig zijn om 9.30 uur.
De Interne Competitie wordt gehouden op veld 4 tegenover de entree van ons clubgebouw.

De Interne Competitie training op woensdag is voor zowel Eredivisie als Champions League om 14.00 uur op veld 3 onder leiding van de AFC Trainers Academy.

Dag

Interne Competitie

Aanwezig

Start

Einde

Locatie

Woensdag

Eredivisie (2014)

13.45

14:00

15:00

Veld 3

Woensdag

Champions League (2013)

13:45

14:00

15:00

Veld 3

Zondag

Eredivisie (2014)

08:30

08:45

09:30

Veld 4

Zondag

Champions League (2013)

09:30

09:45

10:30

Veld 4

Bij eventuele afgelasting vanwege slecht weer zal op de AFC-site een bericht worden geplaatst. Tevens zullen de teamleiders van de teams separaat geïnformeerd worden via de WhatsApp groepen. Inmiddels hebben zich meerdere kandidaten zich voor het leiderschap aangemeld. Wilt u zich nog aanmelden dan kan dat via het mailadres van de coördinator Xander Kristel: xander.afc@gmail.com

Mocht u vragen hebben over de Interne competitie kunt u deze ook per mail stellen. Het wordt op prijs gesteld dat bij afwezigheid u een afmelding stuurt aan het mailadres van de coördinator.

 

We kijken met zijn allen weer uit naar het begin van het seizoen 2019-2020! Een seizoen waarin het sportpark Goed Genoeg getransformeerd wordt tot een nieuw sportcomplex. Wij verheugen ons met zijn allen hierop maar zullen zeker komend seizoen enige hinder van de bouw gaan ondervinden.
Wij zullen proberen je zoveel mogelijk te informeren over de transformatie gedurende het seizoen. Het is dus belangrijk om de AFC website goed in de gaten te houden voor wat betreft de info over de bouw en het trainingsschema voor het nieuwe seizoen, maar bij deze alvast wat informatie over de startdata en andere zaken:

Aanvang trainingen selectieteams
De trainingen van de selectieteams zullen in overleg met de trainers op 19 augustus aanvangen, de spelers zijn hiervan op de hoogte gesteld. Wanneer je nog niets gehoord hebt, neem dan even contact op met je trainer, leider of de coördinator. De namen van de coördinatoren zijn te vinden op de website: https://www.afc.nl/jeugd/organisatie

Aanvang trainingen overige teams
De trainingen van de overige teams zullen in de week van 26 augustus aanvangen, hier is mede voor gekozen omdat er in het laatste weekend van augustus voor vele teams een wedstrijd zal zijn in het KNVB-bekertoernooi.

Indien je op 1 september nog niet terug bent van vakantie dan is het belangrijk dat je dit bij je leider en/of trainer aangeeft. Indien deze nog niet bekend bij je zijn, neem dan contact op met de coördinator. De namen van de coördinatoren zijn te vinden op de website: https://www.afc.nl/jeugd/organisatie

Aanvang Academy trainingen
Op de woensdag en vrijdagmiddag vinden de Academy trainingen voor de niet-selecties in de leeftijdscategorieën JO8 t/m JO12 plaats. Tevens traint de interne competitie (geboren 2013-2014) op de woensdagmiddag, ook o.l.v. de Academy.
AFC biedt vanaf dit seizoen standaard 2 trainingen aan! De AFC Trainers Academy (ATA), ondergaat dit jaar een professionaliseringsslag. De ATA staat voor train de trainers en het trainen van spelers. Onze hoofdtrainer het eerste elftal van AFC, Uli Landvreugd, begeleidt en traint alle selectie en niet-selectie trainers die vervolgens met onze jeugd gaan trainen in de filosofie en spelstijl van AFC. Via deze methode wordt het plezier in het spel bijgebracht, gevolgd door respect voor elkaar en de club en voornamelijk een voetbal leerlijn. Het doel is om met deze kennis het spelinzicht (tactiek), conditie, (bal)techniek van de spelers op een hoger niveau brengen.

Elke jeugdtrainer krijgt per team een op maat gemaakt plan. Door periodiek de plannen bij te stellen, proberen wij de teams en individuele spelers te laten groeien én zo ook talentvolle spelers de kans te geven, door te stromen naar een hoger elftal. Zo verwacht de ATA het plezier en alle andere aspecten, in het mooiste spelletje ter wereld, aan onze jeugd bij te brengen.

Het gaat wat ons betreft een leuk, leerzaam maar vooral een sportief jaar worden, waarbij het doel is om ‘voetbalvrienden voor het leven’ te maken.

Aanvang trainingen en start Interne Competitie
Het seizoen voor onze jongste leden (geboren 2013-2014) én hun ouders begint op woensdag 4 september tussen 17.00 en 18.00 uur, met een voorlichtings- en introductiebijeenkomst over de organisatie en het reilen en zeilen van de Interne Competitie. Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor de ouders. Er wordt dan nog niet getraind.

Op zondag 8 september gaat de Interne Competitie van start met de eerste interne wedstrijden. Op de zondagen zal de Eredivisie (geboren 2014) om 8.45 uur beginnen, graag aanwezig zijn om 8.30 uur. De Champions League (geboren 2013) begint om 9.45 uur, graag aanwezig zijn om 9.30 uur. De Interne Competitie wordt gehouden op veld 4 tegenover de entree van ons clubgebouw. De Interne Competitie training op woensdag is voor zowel Eredivisie als Champions League om 14.00 uur op veld 3 onder leiding van de AFC Trainers Academy.

Bij eventuele afgelasting vanwege slecht weer zal op AFC-site een bericht worden geplaatst. Tevens zullen de teamleiders van de teams separaat geïnformeerd worden via de WhatsApp groepen.

Dag

Interne Competitie

Aanwezig

Start

Einde

Locatie

Woensdag

Eredivisie (2014)

13.45

14:00

15:00

Veld 3

Woensdag

Champions League (2013)

13:45

14:00

15:00

Veld 3

Zondag

Eredivisie (2014)

08:30

08:45

09:30

Veld 4

Zondag

Champions League (2013)

09:30

09:45

10:30

Veld 4

Tijdens de eerste weken nemen wij de tijd om de spelers en hun talenten te leren kennen en staan de teams nog niet vast. Na uiterlijk 4 weken, volgt een definitieve teamindeling op basis van spelniveau en vriendschapsverzoeken. Deze vriendschapsverzoeken kunnen binnen deze vier weken worden aangereikt bij de coördinator. Meer informatie over het schema van de Interne Competitie en de vriendschapsverzoeken volgen via de voorlichting- en introductiebijeenkomst en via separate mails aan de ouders van de deelnemers van de Interne Competitie.

De deelnemers aan de Interne Competitie spelen nog niet in het AFC-shirt. AFC heeft voor de Interne Competitie op zondag speciale clubshirts en landenteamshirts die de leiders in bruikleen krijgen voor hun team. Spelers dragen wel een zwart AFC-broekje en rode AFC-sokken, die je zelf kunt aanschaffen via Voetbalshop.nl.

AFC-kleding
Onze AFC-kleding is te bestellen via onze partner: Voetbalshop.nl.

Hier kun je o.a. het officiële wedstrijdtenue, trainingskleding en leuke AFC-merchandise artikelen kopen. AFC biedt in samenwerking met Voetbalshop.nl voor onze leden een speciale kortingsactie aan op jouw bestelling. Bij een bestelling van minimaal € 50,00 ontvang je € 10,00 korting. Deze actie geldt tot en met 31 augustus 2019. Om voor deze korting in aanmerking te komen gebruik je code: aug-10

Overzicht startdata
Start selectietrainingen volgens trainingsschema op maandag 19 augustus.

Start overige trainingen volgens trainingsschema op maandag 26 augustus.

Start AFC Trainers Academy trainingen op woensdag 28 en vrijdag 30 augustus (excl. Interne Competitie).

Voorlichtings- en introductiebijeenkomst Interne Competitie, woensdag 4 september.

Aftrap Interne Competitie (Eredivisie en Champions League) op zondag 8 september.

Start Keeperstrainingen niet selectie volgens trainingsschema op dinsdag 17 en woensdag 18 september.

Start Bekercompetitie op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

Start Wedstrijdcompetitie op zaterdag 21 en zondag 22 september.

Trainingsschema 2019-2020
Bekijk hier het overzicht van het trainingsschema. 

Informatie over teamindelingen
Op onze website kun je informatie vinden over de voorlopige teamindelingen en de gegevens van de organisatie van de jeugd. Heb je vragen over de teamindelingen stuur dan een e-mail naar jeugd@afc.nl

Bekijk hier de informatie over de onze jeugdorganisatie.