HSC'21 - AFC 2 - 4 met verslag

AFC  toont veerkracht in Haaksbergen en versterkt koppositie

Vandaag, 23 maart,  gaat de 141 kilometer lange reis naar Haaksbergen. In de bus van FC Volendam, want onze luxe bus doet dienst in Den Haag op de Nuclear Security Summit. Ook eervol! Na een korte spaghettistop doemt al snel het kunstgras van Sportpark Groot Scholtenhagen op.

Vanmiddag staat hier nog veel op spel. HSC’21 probeert  zich na een wisselvallig seizoen in veiligheid te spelen, koploper AFC tracht de riante voorsprong van 9 punten op de naaste concurrenten (HBS, EVV en VVSB) 6 wedstrijden voor de meet te handhaven dan wel uit te breiden. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen AFC en HSC’21 op Sportpark Goed Genoeg in een zwaar bevochten 1-0 overwinning voor The Reds. Enrico Patrick was toen de matchwinner met een fraaie treffer. Wat gaat het nu worden?

Anders misschien dan verwacht begint de wedstrijd  in een laag tempo.  De bal gaat traag heen en weer en een behoorlijke aanval laat op zich wachten. De eerste echte kans doet zich voor ons doel voor maar Jasper de Haer grijpt knap in. Even later wordt Jasper op het middenveld flink geraakt door Mirko Weustink die met rood kan vertrekken. Na 12 minuten staat HSC’21 met 10 man. Een flinke dreun zou je denken, maar in het veld zie je hier nog niet veel van terug.  Alleen Joshua Patrick klopt af en toe op de deur van de HSC-defensie, maar zijn voorzetten verdwijnen meestal in de betrouwbare armen van keeper Jeffrey Brammer. Jammer is het dat Joshua in de 36e minuut geblesseerd moet uitvallen. Daarvoor heeft HSC’21 al 2 keer moeten wisselen in verband met blessures. Al met al een rommelige eerste helft die met een 0-0 stand de rust lijkt te bereiken. Bas ter Hogt denkt daar anders over. Een beetje over het hoofd gezien door onze defensie weet hij in de 41e minuut Youssef el Abdallaoui in de korte hoek te verschalken (1-0).

Na rust, zoveel is wel duidelijk, dient AFC uit een ander vaatje te tappen om de groen-witte  tien mans formatie van trainer Wilco Klop eronder te krijgen. Er zal, zo zal onze trainer Willem Leushuis ongetwijfeld hebben laten weten,  meer strijd geleverd moeten worden en aanvallender moeten worden gespeeld. En zo gebeurt het ook.  Het resultaat blijft niet lang uit. Een door Enrico Patrick genomen corner wordt bij de tweede paal gedecideerd door Jasper binnengekopt (1-1) . Met dit doelpunt onderstreept Jasper nog eens zijn waarde voor de ploeg. Hij vervangt de door een blessure afwezige Geoffrey Galata voortreffelijk. Na  de gelijkmaker zijn onze jongens er duidelijk nog niet. Weer is het Bas ter Hogt die onze defensie  met een handige beweging het nakijken geeft (2-1). En even later is het bijna 3-1, maar Youssef weet knap te redden. Daarmee is de Haaksbergse koek op en toont AFC nog eens aan dat het dit seizoen over veerkracht beschikt. De druk op het doel van keeper Brammer neemt steeds meer toe en uit een zwak verdedigde bal slaat Wout Meulemans, ingevallen voor Daan Sutorius, met een splijtende schuiver in de 64e minuut toe (2-2).  Deze goal  is, zo blijkt uit de reacties van zijn medespelers, Wouter van harte gegund. De kansen zijn nu echt gekeerd en in de 80e minuut bekroont Laurens Samsom zijn sterke spel met het beslissende doelpunt (2-3). Zijn harde, van richting veranderde schot verdwijnt onhoudbaar onder de lat. In de 89e minuut maakt Randel Shakison het karwei helemaal af op aangeven van Sjoerd Jens, die Enrico Patrick is komen vervangen (2-4).

Na afloop is het feest, zeker als ook de uitslag van EVV-HBS bekend is. 11 punten voor op de concurrentie met nog 5 wedstrijden te gaan. Heel veel mooier kan het niet. De wilskracht van onze brede selectie heeft zich ook in Haaksbergen uitbetaald. Dat biedt heel veel perspectief voor de komende wedstrijden, te beginnen thuis op zondag 6  april tegen WKE.  Het kan dan zo maar een historische wedstrijd worden.

MvdW

Opstelling AFC: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Jasper de Haer, Magid Jansen, Randel Shakison, Laurens Samsom, Mitchel Theuns, Daan Sutorius (57. Wout Meulemans), Enrico Patrick (70. Sjoerd Jens), Pepijn Kluin en Joshua Patrick (36. Joost Heij).

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd en interviews met Jasper de Haer en Willem Leushuis van RTV N-H klik hier 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.