Hercules - AFC 2 - 3 met verslag

Dit seizoen worden de verslagen van de wedstrijden van ONS EERSTE verzorgd door een oud 1e elftal speler, een initiatief van de cie P.P. en E. Deze keer is het verslag van oud bestuurslid, Lid van Verdienste en Zilveren Ploeger Amel Vroege, die in het seizoen  1970-1971 2 wedstrijden speelde voor AFC 1, tegen ZVV en tegen Rood Wit A.  Hier volgt zijn verslag.

 

Op weg naar Utrecht bespraken wij dat AFC een belangrijke en moeilijke wedstrijd tegemoet ging. Maar het werd nog moeilijker dan verwacht.

Een harde en koude Noord Wester over de lengte van het hobbelige veld, een laag staande zon en een kort dekkend en met veel inzet spelend Hercules.

AFC deed daar qua inzet overigens niet voor onder.

De eerste helft was dan ook van een matig niveau. Joshua Patrick kon scoren door een fout van de Hercules keeper  en Hercules maakte in de laatste minuut voor rust  gelijk  door een te gemakkelijk gegeven penalty voor hands van Mitchel Theuns in het strafschopgebied door de overigens verder goed leidende scheidsrechter.

Rust 1 – 1 en de tweede helft wind tegen.

Na de rust  was het wel iets beter, maar toch ook opnieuw  door de omstandigheden zwakke momenten van beide kanten.

Maar na 20 minuten een mooie diepe bal van Daan Sutorius op links, Guido Moelee zette vlak bij de cornervlag strak voor en Pepijn Veerman kopte keihard en onhoudbaar de 1 – 2 binnen. Een groep AFC-supporters en ik stonden precies op de hoogte van de voorzet en dit mooie doelpunt maakte een boel goed.

Toch kwam Hercules vlak voor tijd weer op gelijke hoogte door een van afstand waar te nemen lullig uitziend  en onnodig doelpunt.

De aanwezige AFC supporters  hadden zich al neergelegd bij een gelijkspel, toen Wout Meulemans in blessure tijd nog een keer van rechts voorzette.

De bal bleef hangen in de wind waardoor de keeper zich er op verkeek en Joshua Patrick als een duvel uit een doosje hoger sprong dan de keeper en zijn beslissende en  tweede doelpunt kon noteren. Grote blijdschap alom, 2 – 3 voor AFC!!

Drie doelpunten van AFC in 1 wedstrijd, wat een luxe, dat was in dit seizoen nog niet eerder gebeurd!

Op de terugweg kwamen wij tot de conclusie dat dit aan het eind van het seizoen wel eens een heel belangrijke overwinning kan zijn geweest.

Zondag as AFC – Kon.HFC, een mooi affiche met een voor AFC hopelijk opnieuw mooi resultaat! Veel succes!

Amel Vroege.
 

Zie beeldverslag van RTV N-H: klik hier  Met interviews Stanley Menzo en Joshua Patrick

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen klik hier