HBS - AFC 0 - 1 met verslag

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd bij iedere wedstrijd door een andere oud 1e elftal speler.
De wedstrijd HBS – AFC werd gevolgd door Jos Lonnee. Hierbij zijn verslag.

 

Ook zonder zelf te scoren 3 punten.

Maandagmorgen  08.15 uur telefoon. Hans Elias. Jos ik zit met een probleem en alleen jij kunt me helpen.

Je was gisteren als enige oud 1e elftalspeler bij HBS. En nou….Ja hoor, ik voel de bui van gisteren al hangen. Een verslag. Maar Hans, je hebt zeker net ontdekt dat ik kan schrijven. 2 stukjes achter elkaar. Voor niemand leuk. Ik hoef de AFC literatuurprijs niet te winnen. Nee joh de deadline is voor twaalven vandaag, dus zo moeilijk kan het niet zijn.  Vooruit dan maar.

Als ik zondag naar HBS rijdt komen zowel jeugdherinneringen (A/B toernooi) als veteranenvoetbal bij mij op. Was altijd hommeles bij 'Houdt Braef Stant'. Het zwart riep niet altijd het beste in ons op.     Na afloop was het altijd gezellig. Keep Smiling.

Het is miezerig weer, de parkeerplaats is overvol. Ik loop naar het veld en zie bijna geen AFC'ers.

 Het eerste is bezig aan de warming up. Bob Duis roept,  leuk stukje Jos. Nadat ik werd gemaand om achter de kettingen plaats te nemen, want  de spelers komen het veld op, begint de wedstrijd.  AFC is in spierwit. Goede keuze blijkt achteraf.
Trainer Willem Leushuis  geeft alle spelers bij de deur van de kleedkamer bij het betreden van het veld een handje. Zo van: En nu moeten jullie het doen boys. Moest je vroeger om komen.
Via de speaker worden alle namen van spelers omgeroepen maar ook, en heel opvallend van alle AFC begeleiders, technische staf en medische staf.  Bijna meer dan spelers. De dug-out  zit barstensvol

Aarzelend beginnen de spelers aan de wedstrijd. Het gebrek aan AFC aanhang langs de lijn valt op. Maar ook HBS is niet in groten getale opgekomen. Een magere ambiance dus.

Op de tribune alle geschorste en geblesseerde spelers van AFC en HBS.

De eerste helft is van een matig rommelig gehalte. AFC begint voortvarend maar zakt snel terug. Het wit van AFC komt steeds dichter bij het zwart van HBS. Veel onnodig balverlies wat aan het door de regen steeds slechter wordend veld viel te wijten. Het spel verplaatste zich vrnl.  naar het middenveld.  Achteloosheid en nonchalance in passing was troef bij beide partijen. Het kleumend publiek kon zich geen moment verwarmen. Een stijlvolle zweefduik van AFC doelman Kerwin Hartman was een van de weinige  hoogtepunten.

Na de rust werd een voorzet van Melvin Grootfaam door HBS'er Jan Paul Saeijs in eigen goal verwerkt. De veel fluitende doch goed leidende scheidsrechter had aan het sportieve duel geen kind.

De mooie momenten waren vooral de van 5 meter ingezette slidings die door het sappige veld  spectaculair aandeden.

AFC trok zich naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer terug op eigen helft. Tegen het einde viel de grote hoeveelheid wissels aan beide kanten op.  AFC hield braaf stand en aan een matig duel kwam een einde. 
De 3 punten mee naar Amsterdam was het enige lichtpunt in een weinig gekleurde zwart/wit begonnen en grijs geëindigde wedstrijd.

Jos Lonnee
 

Lees interviews op RTV N-H met Willem Leushuis en Magid Jansen: klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier