FC Lienden - AFC 4 - 2 met verslag

Zaterdagavond, op de gezellige verjaardagsborrel van Henk Bijlsma, AFC’ers onder elkaar, werd het al uitgesproken, ‘dat wordt morgen geen gemakkelijke wedstrijd’.
Immers, Lienden is dit seizoen met 1 punt uit 4 wedstrijden slecht begonnen, maar het verjongde team liet in de loop van het seizoen o.l.v. de jonge trainer Hans van de Haar steeds betere resultaten zien. Uit de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop werden 6 punten behaald, waarbij de 1-2 bij het sterke VVSB opviel.
Dit gevoel werd voor de wedstrijd bevestigd door oude bekende Rene Haringsma. Rene was eind 70-er jaren enkele seizoenen een talentvolle reservedoelman bij AFC-1 en woont sinds vele jaren in Lienden.

Al na 3 minuten spelen was AFC echter dichtbij een voorsprong; een listig balletje van Tim Wulffraat belandde op de paal. Maar in de 12e minuut kwam Lienden uit een onnodige vrije trap vlak buiten het strafschopgebied op 1-0. Tien minuten later kreeg AFC een tweede domper te verwerken, toen de scheidsrechter Lienden een (te) gemakkelijk gegeven strafschop toekende. In eerste instantie wist Youssef de penalty nog te keren, maar de rebound betekende 2-0 en onze slechte voorgevoelens leken te worden bewaarheid, maar tien minuten later scoorde Sjoerd met een prachtige kopbal uit een corner van Tim de aansluitingstreffer.

Na de thee ging het spel op en neer, waarbij Lienden toch het meeste balbezit had. Sjoerd kreeg halverwege na een lange bal van Marien Willemsen een mooie kans, maar zijn schot ging net naast. In de 78e minuut gooide Lienden via de jonge en goed spelende Vreekamp de wedstrijd in het slot (tenminste, dat dachten de AFC-supporters) met een prachtig schot van ruim 20 meter, 3-1. Direct daarna kende de scheidsrechter echter opnieuw een penalty toe, ditmaal aan AFC omdat Sjoerd bij een vrije trap voor AFC in het strafschopgebied van Lienden werd vastgehouden. Geoffrey Galata’s inzet werd helaas gestopt door de boomlange doelman, die ook de rebounds van AFC tot tweemaal toe van de doellijn ranselde.

In de 88e minuut onderbrak de scheidsrechter de wedstrijd en verliet het veld met een blessure. De vierde man nam voor de resterende tijd de leiding over, nadat hij eerst een warming-up op het veld deed van ruim 10 minuten (!?). Toch werd het nog spannend. In de 90e minuut schoot Pepijn Kluin een teruggelegde bal rand strafschopgebied onhoudbaar in de bovenhoek, 3-2. Zouden wij in de 4 minuten toegekende blessuretijd dan toch nog een gelijkspelletje kunnen behalen?

Helaas, in de 92e minuut maakte de sterk ingevallen spits Hasselbaink een einde aan de spanning, 4-2.
Een verdiende overwinning voor Lienden. Ik geloof niet dat er bij onze spelers sprake was van onderschatting, maar helaas moesten de supporters constateren dat de (meeste) spelers individueel en het team als collectief niet het niveau van voor de winterstop haalden.

Toch staat AFC nog altijd 3 punten voor!
Zondag aanstaande, aanvang 14:30 uur de Klassieker, AFC (van 1895) tegen Be Quick Groningen (van 1887).
Een mooie gelegenheid om ons te revancheren. Veel succes en KOMT DAT ZIEN!
KG

Opstelling AFC: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Guido Moelee (68. Randel Shakison), Magid Jansen, Laurens Samsom (74. Mitchel Theuns), Daan Sutorius, Sjoerd Jens, Pepijn Kluin, Joshua Patrick en Tim Wulffraat. 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor een samenatting van deze wedstrijd en interview met Sjoerd Jens en Willem Leushuis klik hier.