FC Lienden - AFC 4 - 1 met verslag

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd door iedere wedstrijd een andere oud 1e elftal speler. De  wedstrijd FC Lienden – AFC werd gevolgd door Hans Loonstijn. Hierbij zijn verslag.

Afgetekende nederlaag van ons AFC in en tegen (FC) Lienden

Op een zonovergoten sportpark van  FC Lienden hadden wij als trouwe supporters nogal wat verwachtingen na de prima prestatie jl woensdag, toen ons elftal de spelers van Eredivisie ploeg Excelsior meer dan volwassen partij gaven en er het laatste kwartier zelfs een perfecte eindsprint met goed aanvallend voetbal wist  uit te persen.

Hoe groot kon het verschil deze zondag zijn. Startend in de 4-4-2 opstelling, overtuigde Lienden het eerste half uur helaas overduidelijk,hetgeen resulteerde in fraai uitgespeelde aanvallen en kansen voor spits van Eem, die hierbij eenmaal de paal beroerde,waarbij keeper Yousouf el Abdallaoui volslagen kansloos was. Gelukkig onderschepte Mitchel Theuns in die beginfase op 10 meter van ons doel op cruciale wijze een nieuwe doelrijpe kans.

Maar tegen de gedreven blauwwitten stelden wij helaas een slappe wedstrijd-instelling… heel apart, een elftal,dat woensdag zo goed stond, en elkaar helaas vandaag totaal niet  kon vinden en geen fighting-spirit toonde. Dat was ook een van de oorzaken van de 2 domme tegendoelpunten die wij de eerste helft weggaven. Eerst kopte Jasper de Haer te zacht terug op Youssef ,waar spits El Jebil wel raad mee wist en onberispelijk scoorde en even later ging Enrico Patrick opzichtig in de fout door de bal te zacht en te simpel terug te spelen, waar spits El Jebil dankbaar gebruik van maakte, onze keeper omspeelde en 2 – 0 op het scorebord toverde.Wat een tegenslag.
Mitchel Theuns viel helaas ook nog eens uit met een blessure en werd vervangen door Rogier Wissink, die 5 minuten voor rust de unieke mogelijkheid, na een prachtige steekbal van Daan Sutorius, miste om de aansluitingstreffer te maken, waardoor wij ondanks het grote Lienden overwicht toch met wat meer idee op een gunstig einde zouden kunnen gaan rusten. Helaas, helaas de bal vloog  zonder iemand in de buurt over de keeper en het doel..

De 2e helft startten wij met een 4-3-3 opstelling,waarbij Tim Wulffraat de plaats voorin in nam van de middenvelder Jonathan Richard, die later een ongelukkige beweging bovenop de bal maakte. Al gauw werd echter alle moed de grond ingeboord, want uit een vrije trap scoorde Lienden,waarbij onze altijd betrouwbare Youssef er nu niet al te best uitzag. 3 fouten bij 3 tegengoals is natuurlijk wel wat teveel van het goede,maar het was niet anders.Met nog een kwartier te spelen,en onnodige gele kaarten voor praten van de Haer en Jansen, gaf Lienden nog even de genadeklap, toen na balverlies van Shakison onze keeper Youssef tegen 2 Lienden-aanvallers volledig kansloos was.

Nadat  Melvin Grootfaam in de 65e minuut spits Menzo verving, kreeg de thuisclub nog een drietal grote zelf uitgespeelde kansen,die gelukkig voor ons niet benut werden.

Dat Enrico Patrick uit een omstreden penalty de 4-1 op het scorebord bracht, was helaas alleen van belang voor de statistiek

Gauw vergeten dus maar deze anticlimax in Lienden na die leuke positieve bekerwedstrijd tegen Excelsior, koppies bij elkaar op maandag, alle gemaakte fouten goed be- en uitspreken,hard trainen komende week, dan zal deze wedstrijd waarschijnlijk als een vervelend incident worden gezien en gaan we de thuiswedstrijd tegen het goed presterende UNA weer met frisse zin tegemoet zien a.s zondag

Hans Loonstijn

Voor een video samenvatting klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier