EVV - AFC 1 - 1 met verslag

Na gelijkspel in Echt nog geen feest in Amsterdam

 

EVV en AFC speelden in Echt een wedstrijd die je kon verwachten. Een duel met veel strijd en kansen over en weer. Het gelijke spel gaf de verhoudingen uiteindelijk goed weer. Het kampioenschap werd, mede door de  overwinning van VVSB op HBS, nog even uitgesteld.

 

De grote voorsprong op de ranglijst  maakt dat de discussie  over het kampioenschap niet gaat of je dat wel wordt, maar wanneer. Een complexe vraag, die gelukkig met de week iets minder ingewikkeld wordt. Ging het  vooraf aan AFC–WKE nog om 3 keer “als”, tegen EVV was dat al tot 2 keer gereduceerd. Aanstaande zaterdag, als HBS bij ons op bezoek komt, gaat het maar om 1 keer “als”.  Op dat simpele scenario hebben we natuurlijk gewacht! Winst brengt ons op Passzaterdag eeuwige roem. Een mooi beeld.

 

Tegen EVV zaten wij dus in het ‘als-als’ scenario en concentreerde zich de aandacht  niet alleen op wat in Echt gebeurde, maar ook in Den Haag.  Bij winst van AFC  en puntverlies van VVSB waren wij kampioen.  Bij winst van VVSB  dus in ieder geval niet. Toen scheidsrechter De Gast in Echt voor de eerste keer floot stond het nog 0-0 in de eerder begonnen wedstrijd in Den Haag en lag nog alles op koers voor het feest later op de dag in Amsterdam. EVV schoot uit de startblokken en bevestigde dat het vandaag per se niet wenste te verliezen van de koploper. Onze defensie had direct de handen vol aan de gevaarlijke spits  Chefrino Eind die Youssef El Abdallaoui al snel op de proef stelde. Niet veel later kopte Stan Rullenraad net naast en onderstreepte daarbij de aanvallende bedoelingen van EVV. Langzamerhand begon AFC wat tegengas te geven. Tim Wulffraat was dreigend aan de linkerkant en Daan Sutorius liet bij een vrije trap en enkele corners zien over een fluwelen traptechniek te beschikken.
Inmiddels was het 1-1 in Den Haag en was alles nog mogelijk.  In de loop van de eerste helft meldden ook Pepijn Kluin en Sjoerd Jens zich regelmatig aan het front en begon de ervaren Belgische keeper Michel Vercruysse het druk te krijgen.  In de extra tijd was Jasper de Haer heel dicht  bij een doelpunt, maar zijn kopbal vloog rakelings over de lat. 

 

Tijdens de rust werd onder het genot van een heerlijk stuk vlaai de kansen doorgenomen. Hier in Echt kon het nog alle kanten zo was de conclusie, in Den Haag was het met nog een paar minuten te spelen van 2-1 toch nog 2-2  geworden. Geen man over boord dus, de artiesten voor het feest hoefden nog niet te worden afbesteld.  Een paar minuten later was dat wel het geval. VVSB had gescoord in de extra tijd en tot overmaat van ramp maakte Eind na een mooie slalom een doelpunt voor EVV.  Weg feest en een stand op het virtuele bord die op paaszaterdag weer een ‘als-als’ scenario zou betekenen. 
Gelukkig maakte Daan een paar minuten later uit een vrije trap gelijk, nadat Pepijn Kluin op de rand van het strafschopgebied onderuit was getrokken. Een mooie bal, precies in het hoekje. Na deze gelijkmaker was het tot het allerlaatste moment spannend.  Over en weer waren er kansen, winst en verlies lagen dicht bij elkaar.  Youssef, die na een blessure in de eerste helft toch bleef staan,  onderscheidde zich nadat Eind weer eens gevaarlijk was. Stan Rullenraat schoot net naast.  Daarmee was de EVV-koek op.  AFC was nog dicht bij een treffer via Tim Wulffraat, maar hij kopte net naast.  Pal voor tijd zorgden 2 invallers Joshua Patrick (voor Sjoerd Jens) en Joost Heij (voor Tim) bijna voor een prachtig slotakkoord. De perfecte voorzet van Joshua werd bijna perfect door Joost op de binnenkant van de paal gekopt. 1- 1 derhalve en daar kon iedereen in Echt wel mee leven. Met dit gelijke spel bleef AFC voor de tiende keer op rij ongeslagen, een mooie prestatie.  

 

Paaszaterdag moet het dus vanaf 17.00 uur gaan gebeuren. Wat een geweldig scenario!

MvdW

Opstelling AFC:  Youssef El Abdallaoui, Marien Willemsen, Jasper de Haer, Magid Jansen, Guido Moelee, Laurens Samsom, Mitchell Theus, (60. Wout Meulemans) Daan Sutorius, Sjoerd Jens (81. Joshua Patrick) , Pepijn Kluin, Tim Wulffraat (83. Joost Heij)

 

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd en interviews van RTV N-H klik hier .

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier

Zie ook de mooie foto's van de zijde van EVV: klik hier en klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.