Competitieprogramma AFC 1 seizoen 2015-2016

Het speelschema voor het aankomende seizoen in de Topklasse is nu bekend..Net zoals in de voorgaande jaren telt het schema weer 30 speelrondes.
De eerste speelronde zal in het weekend van 22/23 augustus worden afgewerkt.
Zie voor het complete speelschema bij 'AFC 1'' onder 'programma en uitslagen' of klik hier

Top zeven als doel

Komend seizoen strijden de 32 clubs in de Topklasse Zaterdag en Zondag niet zo zeer om het kampioenschap, de hoogste prioriteit ligt in het feit om de Landelijke Divisie te halen.
De eerste zeven clubs van beide klassen plaatsen zich voor de nieuwe divisie tussen de Jupiler League en de Topklasse. De veertien  Topklasse clubs worden aangevuld met vier beloftenteams uit het betaald voetbal. De Landelijke Divisie zal dus uit 18 teams bestaan.

Weinig degradanten

Al sinds de invoering van de Topklasse is het aantal degradanten het grote pijnpunt. Door drie directe degradanten en één nacompetitie spelende club moesten vier van de zestien clubs mogelijk ieder jaar afdalen, dat is liefst vijfentwintig procent.
Dit probleem is door de KNVB nu aangepakt, want er zullen nog maar twee Hoofdklassen (nu nog drie) op Zaterdag en Zondag blijven. Het gevolg is wel dat er maar weinig clubs uit de Topklasse gaan afdalen. Uiteindelijk is besloten dat de nummer laatst (nummer 16) gaat degraderen naar de Hoofdklasse, de nummer vijftien zal in een nacompetitie terecht komen.