Be Quick 1887 - AFC 0 - 2

AFC boekt nuttige zege op Be Quick 1887

‘Perception is reality!’ Deze waarheid als een koe kwam bij uw scribent op bij de reacties  na afloop van de door AFC gewonnen wedstrijd op Sportpark De Esserberg.  De meeste toeschouwers zagen in Haren een boeiende eerste helft met veel spannende momenten voor beide doelen en een tweede helft die het aankijken nauwelijks waard was. Spelers en technische staf zagen daarentegen een foutenfestival in de eerste helft en een degelijke tweede helft die zakelijk werd afgerond met het gewenste resultaat. Over een ding was iedereen het wel eens: onze keeper Youssef El Abdallaoui was ‘ by far’ de beste speler van het veld. De ene redding was nog mooier dan de andere.

 

De Topklasse brengt ons door heel Nederland. Vandaag gaat de reis naar het hoge noorden waar de oude vrienden van Be Quick 1887 onze tegenstander zijn. Het regent als de bus in alle vroegte op weg gaat. Niet onze gebruikelijke bus, maar  de ‘bolide’ van het Nederlands Elftal die kennelijk wel beschikbaar was. Dat leidt bij onze eerste pleisterplaats tot enige hilariteit als onze spelers bij de bus belaagd worden voor een handtekening door de Heerenveense jeugd. Eenmaal in Haren aangekomen schijnt de zon en kan de wedstrijd na de gastvrije ontvangst van het Be Quick-bestuur onder leiding van scheidsrechter De Gast beginnen. 

 

Bij veel wedstrijden worden de eerste minuten gebruikt om de bal wat heen en weer te schuiven. Een beetje aftasten, even wennen aan het (kunstgras)veld.  Dat is vandaag wel anders. De toeschouwers die niet helemaal op tijd zijn missen wat later de beslissende fase van de wedstrijd zal blijken te zijn.
AFC schiet uit de startblokken en scoort al na 2 minuten als Pepijn Kluin een voorzet van Enrico Patrick bij de eerste paal behendig afrond. In de 7e minuut lijkt Be Quick langszij te komen, maar Youssef weet de inzet van Rob van der Ley en de reboud van Aron Strengholt  op spectaculaire wijze onschadelijk te maken.
Een minuut later is het  aan de andere kant wel raak als Tim Wulffraat de keeper verschalkt met een schuiver in de verste hoek. AFC is in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Maar na een minuut of twintig neemt het in de Topklasse debuterende Be Quick het initiatief helemaal over en dwingt Youssef in de 21e, 32e en 35e minuut tot verschillende wereldreddingen. Aan het eind van de eerste helft doet AFC nog iets terug. Een voorzet van Guido Moelee wordt door Pepijn Kluin net naast gekopt.

 

Na de thee zien wij Sjoerd Jens niet terug en versterkt trainer Willem Leushuis het middenveld met Laurens Samsom. AFC wacht vervolgens met een 2-0 voorsprong op zak rustig af en loert met veel spelers achter de bal op een counter. Be Quick combineert er in de tweede helft op eigen helft ongehinderd op los maar weet op de andere helft niets creatiefs te verzinnen. Door dit alles kabbelt de wedstrijd voort en gebeurt er ondanks enkele wissels aan beide kanten betrekkelijk weinig. Dit met uitzondering van een kopbal van de gevaarlijke spits Van der Leij in de 62e minuut, die Marien Willemsen koelbloedig van de doellijn haalt. Daarmee is de (Groninger) koek helemaal op en kunnen de punten meegenomen worden naar Amsterdam in de bus van het Nederlands Elftal.
Na 3 wedstrijden kijkt ons eerste uitdrukkelijk omhoog en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zondag thuis tegen promovendus UNA uit Veldhoven.

MvdW

Opstelling AFC: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Magid Jansen, Guido Moelee, Wout Meulemans, Duncan van Moll, Enrico Patrick (Joshua Patrick), Sjoerd Jens (Laurens Samsom), Pepijn Kluin, Tim Wulfraat (Ronny van Es). 

Zie beeldsamenvatting van deze wedstrijd onder 'Topklasse' bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier 

 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.