AFC zat. 1 maatje te groot voor Valken’68

Zaterdag 1 – Hallo Jumbo!

De vraag deze middag is of het verblijf van Valken ‘68 in de eerste klasse een zekerheidje is. Zeker is  niks in het voetbal, want de bal is rond. Als u zekerheid zoekt kunt u dit het beste doen door als klant boodschappen te doen bij Jumbo Supermarkten”.
Je moet als schrijver van een voetbalstukje niet altijd maar proberen zelf mooie one-liners en proza te bedenken. Soms wordt de literatuur gewoon in je schoot geworpen. Bovenstaande zinnen komen uit het wedstrijdboekje van de tegenstander van Zaterdag 1: Valken ’68 uit Valkenburg (die bij Katwijk) . Jumbo is de nieuwe sponsor en daar kunnen we de club, maar ook Jumbo mee feliciteren. Ze sponsoren een echt sympathieke club met aardige mensen die we dit seizoen alle goeds wensen.
Beetje veel aandacht voor Jumbo? Klopt, maar we moeten de kruidenier ook wel weer een beetje op weg helpen. Hun slogan “elke dag beter” ging dit weekend niet op. Het verlies van hun kersverse Valken zal nog wel verwerkt kunnen worden, het einde van de tour doet meer pijn in de directiekamer. Beetje flauw om het in te wrijven met nog een slogan van de gele olifant “de unieke Jumbo formule” was even van slag.
We gingen weer  voetballen om het echie.
Part time teamstatisticus Tim had becijferd dat dat 196 dagen geleden was voor de competitie.

De voorbereiding dit seizoen belooft veel goeds.
Nogal rommelig allemaal, uitgevallen wedstrijden door Corona, grotendeels matige tot slechte resultaten en een bekeravontuur razendsnel om zeep geholpen: prima ingrediënten voor een goed zaterdag 1 seizoen. Kan me niet heugen dat een goede voorbereiding in succes resulteerde bij dit team.
Om de wedstrijd samen te vatten grijp ik terug naar de lokale kranten. AFC leek een maatje te groot voor de Valken. Uit eigen ervaring weten we dat een klasse hoger eerst wennen is en daarna gaat het beter. Dat zal bij Valken ook zo zijn.
AFC was daarentegen vandaag goed bij de les en liet bij vlagen heel aardig voetbal zien. Drie fraaie goals met even mooie assists en dat hadden er zelfs wel wat meer kunnen zijn.
De drie punten mee terug naar Amsterdam en zoals wel vaker,  werden die met plezier ingeleverd bij Joop achter de bar.  Het team  genoot een beetje na, de spits van 46 kwam nog even langs, de jongsten deelden een paar wazige instructiefilmpjes met het team, kortom de kop is er af.
Lekker, seizoen weer begonnen.
WW

Voor het verslag van Valken'68 zie onder site zaterdag 1 of klik hier