AFC - WKE 2 - 3 met verslag

Een prachtige herfstmiddag op Sportpark Goed Genoeg met zo’n 400 toeschouwers.

 

Tegen het sterke WKE (met oud profs als Antoine van der Linden, Anton Jongsma, Gilly Grot en Orlando Smeekes) komt AFC sterk uit de startblokken.

Een prachtige pass van Jonathan Richard ‘binnenkant back’ op Joshua Patrick, die haalt de achterlijn en trekt voor op zijn broertje Enrico die na 2 minuten al de 1-0 binnenschiet.
WKE laat daarna zien dat het een ploeg is die van achteruit verzorgd wil voetballen (dat begint al bij de keeper Diederik Bangma) en AFC heeft zijn handen vol aan de ploeg uit Emmen. Twee grote kansen voor WKE (schot op de lat en een schot voorlangs) en slechts af en toe wordt AFC een beetje dreigend. Toch halen wij de rust met 1-0 en dat biedt perspectief voor de 2e helft.

In de tweede helft gaat AFC echter te ver terug. Na 62 minuten kan Jongsma vanaf links vrij voorgeven en wordt keeper Kerwin Hartman aangevallen in het 5 meter gebied. Waar scheidsrechter Grilis zowel voor – als na rust doelman Bangma wel in bescherming neemt, laat hij nu doorgaan en kan Jan Hooiveld 1-1 maken.

AFC gaat wisselen en de middenvelders Wout Meulemans en Jonathan Richard maken plaats voor Pepijn Veerman en Tim Wulffraat. In deze fase maakt WKE 1-2, opnieuw door Jan Hooiveld.

AFC lijkt heel even de rug te rechten (prachtige solo van Enrico Patrick, gestuit door Bangma), maar WKE komt 10 minuten voor tijd op 1-3. Een lange trap van de doelman wordt doorgekopt en de nummer 7 Holder van WKE staat zomaar vrij voor Hartman.

De scheidsrechter geeft AFC nog een penalty na een lichte overtreding op Damien Menzo (Enrico Patrick maakt zijn 2e goal) en in de laatste minuut krijgt Menzo, na doorkoppen van Randel Shakison zelfs nog een grote kans op 3-3, maar opnieuw gooit Bangma zich voor de bal. Na 3 minuten extra tijd is het afgelopen en verliest AFC helaas opnieuw.

 

Nog 5 wedstrijden tot de winterstop, zondag a.s. uit tegen ADO’20, de week daarop thuis tegen koploper JVC Cuijk.

Als er wedstrijden gewonnen gaan worden ziet de ranglijst er op 14 december heel anders uit dan nu, maar dat er gewonnen moet gaan worden is één ding wat zeker is!

 Commissie P.P. & E.

Voor een beeldverslag van RTV N-H en interviews met Willem Leushuis en Geoffrey Galata klik hier.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier    

Voor verslag op WKE website klik hier