AFC - WKE 0 -0 met verslag

AFC tegen  WKE niet in kampioensvorm

Alles was er klaar voor op Sportpark Goed Genoeg. Veel publiek, waaronder een grote groep oud- eerste elftal spelers, oud-trainers  en de heren Jan van Driel en Timo Reesink die namens  de KNVB de kampioenschaal hadden meegenomen. Uit voorzorg, want zo zeker was het natuurlijk niet dat dit bijzondere  kleinood kon worden uitgereikt.
De directe concurrenten JVC en HBS, alsmede VVSB en EVV moesten tegen elkaar gelijk spelen en er moest ook nog eens gewonnen worden van WKE. Als, als, als…  Maar gelet op het competitieverloop tot nog toe zou het zo maar kunnen gebeuren. Genoemde concurrenten ontlopen elkaar immers bar weinig en WKE, waarvan eerder dit seizoen in Emmen met 3-2 gewonnen werd,  staat een heel  stuk lager op de ranglijst dan AFC. 
Het liep zoals wij  inmiddels weten anders dan gehoopt. JVC en HBS speelden weliswaar gelijk (1-1) , maar VVSB pakte In Noordwijkerhout een kwartier  voor tijd de volle winst (1-0) tegen EVV. Bovendien bleek WKE een zeer lastige tegenstander, die achteraf het minst gelukkig was met de  0-0 eindstand.  De nog in degradatiegevaar verkerende  ploeg van trainer Joseph Oosting kreeg de meeste kansen,  maar ging hier erg slordig mee om. Bovendien verkeerde onze keeper Youssef El Aballaoui in topvorm. 

Op verschillende momenten behoedde Youssef  AFC  voor een nederlaag.  Te beginnen in de eerste minuut toen Anton Jongsma op aangeven van Guillano Grot balverlies van AFC op het middenveld bijna afstrafte. Of later bij een even fraaie als onverwachte boogbal die hij met een katachtige reactie over de lat tikte. Ook bij corners en vrije trappen was onze keeper paraat. Hij bokste de hoge ballen foutloos weg. Maar Youssef was beslist kansloos geweest als Will Koops een voorzet van Jan Hooiveld van heel dichtbij niet naast maar in het doel had gekopt en als Grot pal voor tijd een fout in onze defensie wel had afgestraft. Zijn boogbal in vrije positie was gelukkig net iets te hoog.
Veel gevaar stelden onze jongens hier aan andere kant niet tegenover. Veel meer dan een knal van Laurens Samsom over het doel en een  strakke voorzet van Enrico Patrick, die maar net gemist werd door Pepijn Kluin, viel niet op te tekenen.  De ploeg van trainer Willem Leushuis draaide niet, de voor een overwinning  benodigde kampioensvorm was er nog niet. Ook de rentree van topscorer Tim Wulffraat in de tweede helft bood geen soelaas, zij het dat AFC in het laatste deel van de wedstrijd wat  meer grip kreeg op het spel.
0-0 derhalve, toch een punt. Waarmee onze jongens voor de negende keer ongeslagen bleven en dat is dan wel weer heel knap.

Nog vier wedstrijden te gaan met 9 punten voor op VVSB en 11 punten op HBS. Perspectief genoeg! Zeker in de wetenschap dat HBS en VVSB elkaar aanstaande zondag  in de Bosjes van Pex  ontmoeten. Wij reizen dan af naar Zuid-Limburg, waar EVV de tegenstander is. Afgelopen seizoen speelde AFC in Echt een heroïsche wedstrijd tegen degradatie.  De 1-2  winst maakte toen heel wat emoties los. Hopelijk gaat het op 13 april 2014 net zo, maar dan met een andere beloning. De heren van de KNVB zijn ook in Echt aanwezig.

MvdW    

Opstelling AFC:  Youssef El Abdallaoui, Marien Willemsen, Jasper de Haer, Magid Jansen, Randel Shakison  (Guido Moulee),  Laurens Samsom, Rogier  Wissink, Daan Sutorius (Tim Wulffraat), Enrico Patrick  (Sjoerd Jens) , Pepijn Kluin, Joshua Patrick               

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd en interviews van RTV N-H klik hier .

VIDEO REPORTAGE: 'De dag dat AFC nog geen kampioen werd'. Klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.