AFC wint bij ADO'20 met 1-2

“16 punten hebben wij nodig uit de laatste 8 wedstrijden”, dat is wat trainer Willem Leushuis voor de wedstrijd liet weten. Met deze wetenschap moesten wij het opnemen tegen een voor AFC altijd lastige tegenstander uit het Noord Hollandse Heemskerk, ADO’20.
In de Hoofdklasse hebben wij al vele wedstrijden uitgevochten die spectaculair, maar meestal in het nadeel van de onzen viel, zeker Op de Vlotter, het sportpark van de blauw witten.
Wat een ambiance voor deze wedstrijd, een behoorlijke supportschare en rumoer langs het veld gaf aan dat het ergens om ging. AFC is koploper met 6 punten voor op JVC Cuijk en EVV, die op zaterdagavond gelijk hadden gespeeld. ADO’20 staat veilig zou je zeggen, maar met het oprukkende Haaglandia hebben ze nog wel wat puntjes nodig in de laatste wedstrijden.

Met een heerlijke voorjaarszon, de warmste 9 maart ooit werd gemeten, begon AFC zoals het de laatste weken altijd begint, sterk. Om maar gelijk te laten zien dat wij er zijn, was het Pepijn Kluin, die met een schitterende uithaal de 0-1 liet aantekenen. Een prachtgoal en dat was een heerlijke start en dat alles in de eerste minuut. 10 minuten later was het weer raak. Uit een corner van Daan Sutorius kwam de bal tegen de arm van Daniel Zuiverloon en de scheidsrechter legde de bal gedecideerd op de stip. Er waren protesten, maar op de televisiebeelden was duidelijk te zien dat dit hands was.
Pepijn zat al lekker in de wedstrijd en legde aan en stuurde keeper Orlowski in de verkeerde hoek, 0-2 en goal 11 voor Pepijn. Wel lekker dat hij ook de goal makkelijk weet te vinden met een geblesseerde Tim Wulfraat langs de kant.
Sjoerd kreeg een geweldige kans op de 3-0, maar deze werd net over geschoten. Na een half uur spelen was er een scrimmage voor de goal van AFC die wat gelukkig door Ferry Heijnis werd binnen geschoten.
AFC speelde erg goed het eerste half uur en na de ADO goal werd het een andere wedstrijd, waar zij weer geloof kregen om de gelijkmaker aan te tekenen.

De 2e helft werd Rogier Wissink ingebracht voor Sjoerd. Een leuk moment voor Rogier die hiermee zijn debuut maakte na een lange blessure periode. Over de 2e helft kan ik vrij kort zijn. AFC verdedigde de voorsprong met verve en had het geluk van een koploper aan haar zijde en ADO’20 had dat geluk nu juist niet, want de vele kansen werden niet goed benut en de echte scherpte ontbrak (gelukkig) aan hun zijde.
Rogier had een paar minuten voor tijd nog zijn goede invalsbeurt kunnen belonen met een doelpunt, maar na een prachtige vooractie werd de verkeerde kant van de paal gezocht.
Het bleef 2-1 voor de onzen en ondanks dat het wat gelukkig was, werd weer duidelijk dat AFC ook de punten pakt als het iets minder speelt. Onze achterhoede hield het hoofd koel en de punten gingen mee naar Goed Genoeg.
Doordat onze wedstrijd om 14 uur was begonnen, kwamen de andere uitslagen wat later binnen, maar VVSB speelde gelijk en JVC Cuijk verloor van UNA, waardoor onze voorsprong 9 punten werd ten opzichte van de 4 nummers 2 van de Topklasse.
Wat is voetbal toch een opportunistisch spel! Vorig jaar om deze tijd 7 wedstrijden voor het eind stonden wij op een degradatieplek en nu 9 punten voor.
Willem Leushuis liet koel na de wedstrijd weten,” nog 13 punten uit de laatste 7 wedstrijden”, dan is het pas gedaan. As zondag Juliana ’31, die op bezoek komen en de punten heel hard nodig hebben en VVSB op 0-0 wisten te houden, dus wij zijn weer gewaarschuwd.
Het komt steeds dichterbij, maar wij bekijken weekend voor weekend, maar ik durf te zeggen dat wij dit weekend een hele mooie en belangrijke stap hebben gemaakt.

Ronald Koster

Opstelling: El Abdallaoui, Jansen, Galata, Willemsen, Moelee, Sutorius (Meulemans), Samsom, J. Patrick, Theuns (Heij), Jens (Wissink), Kluin.

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd en interviews van RTV N-H klik hier .

Voor een verslag van HAV klik hier.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.