AFC - VVSB 1 - 3 met verslag

Vandaag moesten wij aantreden tegen een ploeg in vorm, VVSB.

Net als AFC was VVSB de laatste 7 wedstrijden ongeslagen en waren met een geweldige reeks bezig, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. VVSB had een matige start met 4 punten uit 5 wedstrijden, anders hadden ze nu ook in de top meegedraaid, maar ze komen er aan.

 De wedstrijden tegen de mannen uit Noordwijkerhout zijn altijd lastig, alhoewel wij thuis tegen deze ploeg het beter doen dan in de uitwedstrijden.

Het was rustig winterweer en scheidsrechter de Gast had nog niet voor het beginsignaal gefloten of de bal lag al in het netje. Een prima actie van Tim in de 2e minuut met een afstandschot had als resultaat dat keeper Ronald van de Meer werd verrast door Pepijn Kluin, die zijn voet nog tegen de bal plaatste, blijkbaar niet in buitenspelpositie volgens de grensrechter en met die beslissing konden alle rood-zwarten het eens zijn.

 Er werd al ’10…10…10’ vanaf de tribunes geroepen, maar dat bleek 3 minuten later wat voorbarig.

De rechtsback van VVSB wist de bal prachtig te plaatsen op de rechter pantoffel van Koen Bosma, die onze keeper kansloos liet, 1-1 na 5 minuten, wat gaat ons deze middag brengen?

Eigenlijk was het best een leuke eerste helft, waar de verdediging van beide teams prima stond en de aanval wat aan het happen was naar lucht.

Een mooie actie van Tim Wulffraat binnen de zestien werd gepakt door de VVSB goalie en in de 35e minuut wist Daan Sutorius de bal prachtig met gevoel in de linkerhoek te deponeren, ware het niet dat daar een doelpaal stond, die de bal via de binnenkant uit de goal wist te tikken.

Een prima actie van VVSB wist men gelukkig naast de verkeerde kant van de paal te schieten en was de 1-1 ruststand wel naar tevredenheid van beide ploegen.

Na de rust werd het allemaal anders en wist VVSB het initiatief te pakken. In de 53e minuut werd de linkerspits van VVSB neergelegd en het was een prima reden om de bal op de stip te leggen volgens scheidsrechter de Gast. Het was lastig om te zien vanaf 100 meter voor mij, maar ’s avonds kijkend naar de beelden op RTVNH, was er duidelijk sprake van een cadeautje, maar in deze tijd moeten wij het gewoon accepteren….Sinterklaas is de baas.

Met een 1-2 achterstand wilde AFC op zoek naar de gelijkmaker en trainer Leushuis besloot een aantal wissels toe te passen. Duncan van Moll voor Wout Meulemans en Joost Heij voor Pepijn Kluin leek erop dat dit meer daadkracht naar voeren zou brengen. Helaas was er een te zware overtreding van Enrico Patrick, die rood kreeg en moest AFC uit een ander vaatje tappen.

Een wederom gegeven penalty wegens hands (weer zwaar) werd prima verwerkt door El Abdallaoui.

AFC bleef in de race en zeer zeker Joost Heij werd twee keer heel erg gevaarlijk.

Zijn mooie buitenkant genomen balletje werd prima verwerkt door van der Meer en een minuut later een nog mooiere redding op een kopbal van Joost, maar helaas mocht het niet zo zijn.

De 1-3 was eigenlijk een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld en VVSB ging als winnaar van het veld. Ik denk wel te terechte winnaar, want AFC kon niet goed onder de druk uit voetballen en VVSB wist ons team prima te bespelen.

Na 7 ongeslagen wedstrijden werd er weer eens verloren. Geen man over boord, dit kan gebeuren en volgende week JVC Cuijk staan we er weer, daar ben ik zeker van.

Met de Treffers op de 15e op Goed Genoeg gaan wij 2013 op een AFC waardige manier afsluiten. Mannen en begeleiding, heel veel succes de komende weken, wij staan achter jullie.

Ronald Koster

Opstelling: Yousef El Abdallaoui, Jasper de Haer (Sjoerd Jens), Wout Meulemans (Duncan van Moll), Laurens Samsom, Tim Wulffraat, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Magid Jansen, Daan Sutorius, Pepijn Kluin (Joost Heij), Enrico Patrick.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor foto's van deze wedstrijd kijk in ons Foto album of klik hier

Voor een samenvatting van deze wedstrijd zie bij 'Topklasse' en vervolgens bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier. Met o.a. interviews Geoffrey Galata en Willem Leushuis