AFC - UNA 1 - 0

Tsja wat schrijf je over een gewonnen wedstrijd die niet best was…..Als je dit soort wedstrijden wint dan kan je zomaar meedoen om het kampioenschap…. of, typisch een wedstrijd waar de ploeg die de eerste goal maakt wint….of voor de 3e keer de nul gehouden…
Allemaal waar, alle clichés kunnen uit de kast worden gehaald.
 
Feit blijft dat het op sportpark Goed Genoeg  voor de ongeveer 400 toeschouwers, het arbitrale kwartet en 22 spelers hard waaide, dat beide ploegen het in eigen stijl wel probeerden maar dat met name beide verdedigingen de beste linies op het veld waren.
UNA trachtte middels de lange bal de nog langere spits te bereiken. AFC probeerde meer voetballend voorin te komen. Echter veelvuldig balverlies zorgde dat er voor rust weinig te beleven viel, Met nul nul gingen we aan de soep.
 
Na rust kreeg UNA direct een grote kans, maar keeper el Abdellaoui bleef kalm en redde goed. Dit was voor AFC het sein om meer energie en passie in de wedstrijd te gooien. Enkele mooie combinaties waarbij Wulffraat en Kluin goed werden bereikt  zorgden voor gevaar maar gescoord werd er nog niet.  Na 60 minuten, werd een indraaiende vrije trap op rechts, genomen door van Moll bij de 2e paal door Moelee prachtig hangend in de lucht in de verre hoek gekopt, 1-0. Daarna drong UNA aan maar waren de grootste kansen voor AFC met name via de snelle Enrico Patrick. De keeper uit Veldhoven stond echter een 2e goal in de weg.  Beide coaches brachten verse krachten in. Aan AFC zijde respectievlijk Theuns, Halman en Heij, voor Meulemans, Wulffraat en van Moll, waardoor speaker Jan Wortel overuren moest maken.
Tenslotte leverde een slot offensief van UNA niks op omdat Jansen (captain bij afwezigheid van Jens) en Galata heer en meester waren als centraal verdedigingsduo. De goed leidende scheidsrechter vond het na 94 minuten genoeg.
 
AFC kan na 3x de nul gehouden te hebben met  9 punten uit 4 wedstrijden terug kijken op een goede start van het seizoen. 
 
Volgende week Haaglandia uit, gevolgd door de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Groningen op woensdag 25 september om 17:00 uur.
 
Opstelling AFC: El Abdellaoui ,Willemsen, Galata, Jansen (c), Moelee, Meulemans (Theuns), van Moll (Heij), Samsom, E.Patrick, Wulffraat (Halman), Kluin.
 
Benno Honsdrecht

Voor een samenvatting van deze wedstrijd zie bij 'Topklasse' en vervolgens bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.