AFC - UNA 0 -1 met verslag

AFC krijgt te weinig thuis tegen UNA (0-1)

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd door iedere wedstrijd een andere oud 1e elftal speler. De wedstrijd AFC – UNA werd gevolgd door Laurens Bianchi. Hierbij zijn verslag. 

 

Na het verlies van vorige week tegen FC Lienden moet AFC opnieuw een nederlaag slikken. UNA uit Veldhoven, de runner-up achter kampioen AFC van het vorige Topklasse seizoen, wist met een vrije trap keeper El Abdallaoui in de slotfase van de eerste helft te verschalken. Beide ploegen wisten daarna niet meer tot scoren te komen. AFC verdiende minimaal een gelijkspel, maar verloor onverdiend met 0-1.

 

Trainer Leushuis koos tegen de Veldhovenaren voor 4-3-3 systeem, met basisplaatsen voor Melvin Grootfaam en AFC’s topscorer van het vorige seizoen: Tim Wulffraat. Met de snelle Joshua Patrick centraal in de aanval een aanvallende opstelling.

 

Het eerste gevaar van de wedstrijd komt echter van UNA, door slordigheden in de AFC defensie. Het resulteert in 2 onnodige corners, maar UNA weet niet te profiteren. AFC is snel in de omschakeling en krijgt kansen. Joshua Patrick maakt een prachtige omhaal, maar doelman Stoskovic redt de inzet. AFC krijgt opnieuw een kans door goede aanval opgezet door Tim Wulffraat. Daan Sutorius rond de aanval met zijn sterke linker been af, doelman Stoskovic pareert het schot. Sutorius krijgt een herkansing, maar krult de bal met zijn rechterbeen net naast. AFC is dichtbij de 1-0.

 

UNA gaat vervolgens iets meer druk zetten, waardoor het gedurende de eerste helft meer balbezit krijgt. UNA wordt niet echt gevaarlijk, maar door snel balverlies wordt AFC steeds meer teruggedrongen op eigen helft. AFC heeft moeite om vanuit de laatste linie het middenveld te vinden, waardoor het steeds meer de lange bal moet spelen. Mitchel Theuns weet eenmaal op doel te schieten, maar het schot mist net wat precisie.

 

In de slotfase van de eerste helft krijgt Enrico Patrick onnodig geel. Magid Jansen ziet kort daarna ook geel. Echter deze beslissing van de scheidsrechter is discutabel te noemen, daar de spits van UNA de eerste overtreding begaat door Jansen vast te pakken en naar de grond te trekken.

 

Uit de vrije trap die daarop volgt, weet UNA de 0-1 te scoren. Compleet onnodig. 

 

AFC begint de 2e helft met een ongewijzigd elftal. AFC oogt scherper, zet eerder druk en weet meer het middenveld te vinden. Door het betere spel worden de flanken meer in stelling gezet, wat resulteert in een aantal goede acties van Melvin Grootfaam.

 

Grootfaam weet meermaals gevaarlijk de bal voor te geven. Enrico Patrick kopt echter over en de inzet van Daan Sutorius wordt op het op het laatste nippertje van de doellijn gehaald. Sutorius krijgt opnieuw een goede kans na een voorzet van de opkomende Guido Moelee, keeper Stoskovic kan redding brengen.

 

De grootste kans van de wedstrijd is in de 66e minuut voor Joshua Patrick. De snelle speler schiet echter te gehaast, waar hij wellicht beter zijn directe tegenstander had kunnen uitkappen. 

 

Guido Moelee moet kort daarna plaatsmaken voor Wout Meulemans die naast aanvoerder Magid Jansen komt te spelen. Randel Shakison verhuist naar de linksback positie. 

 

Meulemans weet met een mooie pass Tim Wullfraat te vinden, die de bal prachtig op de borst aanneemt. Zijn schot in de korte hoek gaat helaas net aan de verkeerde kant van de paal. AFC ruikt bloed en gaat voor de verdiende gelijkmaker. Een opgepakte terugspeelbal wordt bestraft met een vrije trap in het doelgebied van UNA. Enrico Patrick schiet deze in de muur, waarna hij in de herkansing de lat raakt.

 

Door de druk van AFC kan UNA alleen nog via de counter eruit komen. Shakison gaat in het strafschopgebied naar de grond, de scheidsrechter ziet daar terecht geen penalty in. In de omschakeling probeert UNA te counteren. Wout Meulemans wordt slachtoffer van een schwalbe van UNA, scheidsrechter Van der Vrande toont hem onterecht de rode kaart.

 

Kort daarna krijgt AFC opnieuw een rode kaart te zien, door de tweede gele kaart van Magid Jansen na vasthouden van zijn directe tegenstander. AFC moet verder met 9 man en kan niet meer gevaarlijk worden. Ook in de 3 minuten extra tijd weten de Reds niet meer tot scoren te komen: eindstand 0-1. 

 

Gezien de tweede helt verdiende AFC minimaal een punt. UNA was vandaag in bepaalde situaties uitgekookter en nam de drie punten daardoor mee naar huis.

 

De oud eerste elftalspelers langs de lijn waren het er over eens: de potentie en de wil is er. Blijf als team hard met elkaar werken en dan komt de rest vanzelf. Vandaag zat het tegen, maar het vertoonde spel met het 4-3-3 systeem gaat zeker zijn vruchten afwerpen. Te beginnen aankomende week uit tegen VVSB in Noordwijkerhout!

Laurens Bianchi
 

Zie ook het verslag van Hennie van de Weerd bij 'Topklasse nieuws' of klik hier
 

Voor het beeldverslag en interview met trainer Willem Leushuis van RTV N-H klik hier
Beeld laat duidelijk zien dat Wout Meulemans zijn tegenstander niet aanraakt en toch de rode kaart krijgt.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier