AFC - TEC 3 - 2 met foto's en video verslag

GEFOCUST AFC IS TEC IN ALLERLAATSTE MINUUT DE BAAS

AFC heeft op sportpark Goed Genoeg tegen nieuwkomer TEC de tweede thuiszege  behaald. In een door beide teams zeer goed gespeelde wedstrijd met alles d’r op en d’r aan zorgde AFC-captain Daan Sutorius er in de ‘dying seconds’ voor dat de drie punten in Amsterdam bleven. Door dit resultaat staan The Reds na drie wedstrijden op een derde plaats. Een mooie start dus van dit belangrijke seizoen.

Ondanks de overvloedige regenval in de aanloop naar deze wedstrijd ligt het veld er prima bij als de elftallen van AFC en TEC hun opwachting maken. Wat gaat het vanmiddag worden? AFC en de in de Topklasse debuterende Tielse Eendracht Combinatie zijn de competitie allebei met een zege en een gelijkspel gestart en hebben hierdoor het nodige vertrouwen ‘getankt’ voor een succesvol vervolg. AFC-trainer Bart Logchies kan vandaag niet beschikken over de geschorste Magid Jansen en Tom van den Brink en enkele geblesseerde spelers, waaronder keeper Youssef el Abdellaoui. Net als tegen HSC’21 starten keeper Laszlo Sandor en Mallqui Cebezas in de basis.  Geoffery Galata en Koen Bosma beginnen op de bank. Bij TEC ontbreekt Leon Hese en wordt ‘spielmacher’ Joel Sanaky door trainer Frits van den Berk als wisselspeler achter de hand gehouden.  

AFC start gretig en de eerste schermutselingen vinden dan ook plaats voor het Tielse doel. Erg gevaarlijk lijkt dat nog niet, maar daar  denkt Jasper de Haer in de zevende minuut anders over. Na de tweede corner van Daan Sutorius schiet hij de bal in de Tielse touwen.  Die bal blijkt echter op het allerlaatste moment door Pieter Koopman te zijn aangeraakt, waardoor Pieter zijn tweede competitiedoelpunt voor AFC kan bijschrijven. TEC laat na deze openingsgoal onmiddellijk zien dat het beschikt over de nodige veerkracht. In de twaalfde minuut gaat de razendsnelle Kurtley Windt er op rechts van door. Zijn messcherpe voorzet wordt ongelukkigerwijze door Marien Willemsen via spits Trumaine Ballak in het AFC-doel gewerkt. Het is weer gelijk en we maken ons op voor een spannende wedstrijd met twee dynamische teams die de aanval niet schuwen. 

Ondanks een licht veldoverwicht van The Reds in deze fase is de eerste grote kans voor TEC, gelukkig is Jasper bij de les. AFC  doet met name over de linkerflank heel wat terug. De Tielse verdediging heeft haar handen meer dan vol aan Melvin Grootfaam. Een van zijn mooie voorzetten kopt Daan van dichtbij net over het doel. Een vrije trap rand strafschopgebied na een flinke overtreding op Pieter Koopman wordt door Daan in het zijnet geschoten. Op het middenveld wordt inmiddels voor iedere meter geknokt en Mark van den Boogaart gaat hierbij zoals te doen gebruikelijk op sportieve wijze voorop in de strijd. Af en toe wordt Mark flink aangepakt. Gelukkig is scheidsrechter Van den Elzen zeer alert en treedt afdoende op als het nodig is. Voor rust is TEC nog een keer gevaarlijk, maar Jip Bartels kopt de voorzet van Windt net naast. 1-1 derhalve bij rust, er is nog helemaal niets beslist.

Eenmaal weer op veld laat TEC zien niet voor een gelijkspel naar Amsterdam te zijn gekomen. Via vlijmscherpe aanvallen wordt de AFC-defensie flink op de proef gesteld. Gelukkig is Randel Shakison, later tot ‘man of the match´ uitgroepen, in zeer goede doen. Toch is het een klein wonder dat Windt, Bartels en Balrak in deze fase niet voor TEC weten te scoren. Aan de andere kant raakt Edip Biberoglu ‘uit het niets’ van een meter of dertig de paal. Maar het gevaar blijft loeren voor AFC en in de 65e minuut is het wél raak via Bartels die een afgemeten voorzet van Windt fraai intikt. Dit nadat een halve minuut eerder Guido Moelee keeper Van der Sman nog op de proef had gesteld na een corner van AFC. Over omschakelen gesproken! Het is en blijft spannend omdat Laszlo Sandor in de 69e minuut een hard schot van de inmiddels ingevallen Joel Sanaky formidabel stopt. Klasse!

De slotfase is ingegaan en Bart Logchies brengt eerst Geoffrey Galata voor Jasper de Haer en niet even later Koen Bosma voor de moegestreden Mallqui Cabezas. Koen, nog kort geleden voetballend actief in Australië, schiet na zijn eerste balaanname de bal direct in de korte hoek, maar de uitstekende keeper Van der Sman weet nog te redden. Nog, omdat Koen even later een fantastische voorzet van Edip heel mooi inkopt. 2-2! Nog een kwartiertje te gaan en beide teams gaan vol voor de overwinning. Een gefocust AFC is in deze fase iets sterker, vooral ook doordat Edip op rechts steeds gevaarlijker wordt. En zoals het hoort bij deze geweldige wedstrijd vindt de beslissing plaats in de ‘dying seconds’. Met nog enkele minuten te gaan is eerst TEC heel dicht bij een doelpunt, maar de riante kans na een corner wordt door invaller Nehemia Sanaky niet benut. In de 92e minuut valt alles wat AFC is elkaar in de armen. Want na een balletje binnendoor van Edip op Mark en een voorzet van Mark op Daan is het 3-2 na een onhoudbare schuiver van de AFC-aanvoerder in de verste hoek. Niet veel later fluit scheidsrechter Van den Elzen voor het laatst en is AFC drie punten rijker. TEC staat met lege handen en dat is zuur na dit prachtige duel, waarin de Tielse nieuwkomer het AFC met snel en uitgebalanceerd spel knap lastig maakte.  

MvdW

Opstelling AFC: Laszlo Sandor, Marien Willemsen, Jasper de Haer (71. Geoffrey Galata), Randel Shakison, Guido Moelee, Mark van den Boogaart, Mallqui Cabezas (74. Koen Bosma), Daan Sutorius, Edip Biberoglu, Pieter Koopman, Melvin Grootfaam.

Voor het video verslag van RTV N-H en interviews met Daan Sutorius en Bart Logchies klik hier
Het plaatje dat afgebeeld is van van EDO-OFC, maar hier achter is AFC – TEC te zien.

Foto's staan in ons AFC Foto album of klik hier

Voor alle uitslagen zie AFC 1 of klik hier