AFC - OJC Rosmalen 2 - 4 met verslag

Na vorige week de eerste wedstrijd te hebben verloren tegen EDO, wacht vandaag in speelronde 2 opnieuw een promovendus; OJC Rosmalen. De club die al sinds 2002 een sterke en stabiele Hoodfklasser was, werd vorig seizoen met grote voorsprong Kampioen van de Hoofdklasse B.  Vorige week wonnen zij hun eerste Topklasse duel met 1-0 van het sterke EVV. Een knappe prestatie.

AFC was dus gewaarschuwd. In de eerste helft bleek dat OJC over een goed georganiseerd elftal en een geweldige spits kan beschikken. Het eerste kwartier ging gelijk op,  waarna OJC het initiatief naar zich toe trok. Dat leidde in de twintigste minuut tot de 0-1, na een fraai afstandsschot van de spits Meeuwsen.

De Reds leken door deze achterstand wakker te zijn geschud. Er werd nu veel alerter en scherper gevoetbald en dat resulteerde gelijk in een mooie gelijkmaker; vanaf de rechterkant kwam een met veel effect gegeven voorzet van Enrico Patrick terecht bij Daan Sutorius, die achter zijn standbeen langs de bal knap in de korte hoek prikte. 1-1 , een lekkere opsteker !

Het goede gevoel was echter van korte duur. Twee minuten later lag de 1-2 alweer in het net. Op het middenveld werd te makkelijk een cruciaal duel verloren en zette uitblinker Meeuwsen met een prachtige stiftbal van 20 meter zijn team weer op voorsprong.

Ondanks de tegenvaller pakte AFC de lijn van het verbeterde spel weer op en werd er bij vlagen vlot en goed gecombineerd. Na een flitsende aanval werd Tim Wulffraat alleen voor de keeper gezet, maar kon de keeper zijn inzet keren. Dit had de gelijkmaker moeten zijn. Vlak voor de pauze kreeg AFC op de  rand van de 16 meter een vrije trap, na goed doorzetten van Joshua Patrick. Zijn broer en vrije trappen specialist Enrico ging achter de bal staan, maar zijn te weinig overtuigende inzet werd geblokt door de muur. En zo gingen beide teams rusten met een tussenstand van 1-2 .

 

Na de rust kwam AFC fel uit de startblokken. OJC werd op eigen helft teruggedrongen en dat resulteerde in enkele kansen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar door weifelend verdedigend optreden aan de andere kant stond het plots 1-3 door een schot van Renee Geerts. Alleen een puntje leek nu nog het maximaal haalbare.

Die hoop leek te vervliegen toen de goed ingevallen en met passie spelende Wout Meulemans uit het veld werd gestuurd. Bij een duel om de bal ging hij er (te) stevig in en werd hier voor (te) zwaar gestraft met een rode kaart. Het – tegenwoordig blijkbaar bij het spel horende-  vragen om een rode kaart zal de scheidsrechter hierin hebben beïnvloed.

Met 10 man probeerde AFC het tij te keren en scoorde de ingevallen Pepijn Veerman een prima doelpunt door een indraaiende vrije trap stijlvol in de verre hoek te koppen. 2-3, het kon nog! Door deze aansluitingstreffer kwam er weer wat meer leven in het spel van AFC en na een sterke actie van Randell Shakison kreeg de keihard werkende Joshua Patrick de kans op de 3-3. Oog in oog met de keeper ging zijn schot (te gehaast) voorlangs.

Kort daarop kreeg ook Geoffrey Galata een rode kaart en was het dus 9 tegen 11. AFC ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar in de allerlaatste seconde maakte Rosmalen uit een counter 2-4. Al met al een knappe overwinning voor de promovendus.

AFC maakt dus een tweede uitglijder op rij en moet dat volgende week gaan proberen recht te zetten tegen De Treffers. Op voorhand een mooie wedstrijd.

Volgend weekend is er geen Eredivisie voetbal op tv, dus kom kijken.  De spelers kunnen de support van alle leden van AFC goed gebruiken.

BG

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier.

Voor alle uitslagen klik hier