AFC - Leonidas 2 - 1 met verslag

De 5e wedstrijd van het seizoen 2014 – 2105. De eerste 2 wedstrijden gingen verloren, de 3e en de 4e leverden knappe overwinningen op. De vraag was, vindt AFC vandaag aansluiting bij de top of ….
AFC kende zonder de geblesseerde Pepijn Kluin en Laurens Samsom en de geschorste Geoffrey Galata en Wout Meulemans een vliegende start en hield het hoge tempo een dik half uur vol. Het was genieten geblazen, de ene na de andere aanval, zowel over de linker – als over de rechtervleugel.

AFC kwam tijdens deze fase op een 1-0 voorsprong. Na een mooie steekbal van de weer sterk spelende Marien Willemsen op de debuterende Damien Menzo (neef van onze oud-trainer) was het al snel raak.
AFC creëerde echter veel meer kansen, maar de goed spelende keeper van Leonidas verrichtte enkele mooie reddingen.
De eerste mogelijkheid van Leonidas rond de 40e minuut betekende helaas de gelijkmaker. De scheidsrechter bestrafte Magid Jansen door middel van een erg makkelijk gegeven penalty, die door Leonidas speler Houcine el Hammach prachtig werd binnengeschoten. Ontzettend jammer was het dat de hard werkende Pepijn Veerman na een overtreding van Leonidas ongelukkig ten val kwam en met een schouder uit de kom vervangen moest worden. Krimpend van de pijn verliet Pepijn per brancard het veld. Heel veel sterkte Pepijn en een voorspoedig herstel!

 
De tweede helft startte AFC minder scherp en kreeg de wedstrijd bij vlagen een beetje rommelig aanzien. Maar na zo’n 20 minuten herpakte AFC zich en eindigde een prachtige aanval, met ‘one touches’ over 4-5 schijven met een mooie goal van Daan Sutorius, 2-1!
Het zeker niet zwakke Leonidas ging op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde weinig tot geen uitgespeelde kansen.
AFC daarentegen kreeg op de counter via Jonathan Richard, Tim Wulffraat (in het veld gekomen voor Damien Menzo), Joshua Patrick en Melvin Grootfaam (in het veld gekomen voor Pepijn Veerman) grote kansen die niet werden benut.  Sommige AFC supporters waren dan ook van mening dat AFC teveel mogelijkheden had laten liggen, maar dat is maar hoe je het bekijkt, want het waren allemaal door goed voetbal zelf gecreëerde uitgespeelde kansen!

Al met al voor AFC een mooie voetbalmiddag met een terechte overwinning. Het wordt eentonig, maar dit AFC verdient (veel) meer publiek!
Woensdag 24 september a.s. 17:00 uur, 2e ronde KNVB Beker

AFC – Excelsior, de vraag is, wie staat er op onze oud-clubgenoot Daryl van Mieghem?

Robert Gehring

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Foto's van de zijde van Leonidas klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier

 

Foto Mario Womrhoudt: Damien Menzo zorgt als snel voor een Amsterdamse voorsprong

Damian Menzo zorgt als snel voor een Amsterdamse voorsprong

1

 

Foto Mario Wormhoudt: Melvin Grootfaam probeert een treffer te forceren

Melvin Grootfaam probeert een treffer te forceren

 

Foto Mario Wormhoudt: Daan Sutorius maakt uiteindelijk de winnende treffer

Daan Sutorius maakt uiteindelijk de winnende treffer

Foto’s Mario Wormhoudt