AFC - Leonidas 1 - 2 (met verslag)

AFC – Leonidas 1 – 2

Na de geweldige belevenis en wedstrijd afgelopen woensdag tegen eredivisionist FC Groningen die helaas in een 0-2 verlies werd beëindigd, stond vandaag de topper op het programma van de zondag Topklasse AFC tegen het Rotterdamse Leonidas.

Leonidas, 5 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen en als promovendus hebben die dus een bliksemstart.

Onze mannen doen het ook goed, 12 punten uit 5 wedstrijden en er zit veel geloof en voetbal in het team waardoor de wedstrijd met een goed gevoel aan kan vangen.

Het najaarszonnetje deed het prima op Goed Genoeg en zo’n 500 toeschouwers waren aanwezig, ideale omstandigheden.

AFC begon sterk aan de wedstrijd zonder de woensdag geblesseerd geraakte Duncan van Moll. In de 6e minuut, omhaal Magid Jansen en 8e minuut, kopbal Pepijn Kluin, bleek dat AFC op zoek was naar een vroege openingstreffer om de solide achterhoede van Leonidas direct uit elkaar te spelen. Gek genoeg kantelde de wedstrijd vrij direct en werd Leonidas op het oog gevaarlijker met snelle en bewegelijke buitenspelers die goed en strak vanuit hun achterhoede werden bediend.

De wedstrijd ging in hoog tempo heen en weer en er werd door beide ploegen goed en verzorgd gevoetbald. In de 33e minuut wist Marien Willemsen met een mooie passeerbeweging 2 spelers te ontwijken en Tim Wulffraat op maat aan te spelen die op zijn beurt een perfect hard aangesneden voorzet wist af te leveren waar Sjoerd Jens tegenaan liep en met de binnenkant schoen de bal binnentikte voor de verbouwereerde keeper Homoet van Leonidas, een prachtdoelpunt.

Alles leek erop dat AFC met een 1-0 voorsprong de rust zou bereiken, maar in de 45e + minuut werd er matig uitverdedigd en kon Leonidas wat gelukkig de 1-1 aantekenen.

Zo gingen de ploegen de kleedkamer is, maar zo net voor rust een doelpuntje, dat is voor de tegenstander lekker thee drinken.

De 2e helft leek op de eerste. Een goed voetballend Leonidas probeerde het keer op keer, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. AFC werd beter en dat is dan weer een voetbalwet, hij valt aan de andere kant. Een strakke pass over 60 meter van Patrick Stolk wist de linksbuiten te bereiken die op zijn beurt Zimmerman wist aan te spelen die de bal over onze keeper wist te chippen…1-2.

Jammer, maar je voelde dat dit zou kunnen gebeuren. Willem Leushuis gooide de boel om (Ronny van Es en Joost Heij erbij) en maar liefst 4 spitsen streden om in ieder geval de gelijkmaker aan te laten tekenen.

Vrije trap van Geoffrey Galata, schot van zijkant op de lat van Marien Willemsen en 2 dotten van kansen voor Joost Heij, maar helaas, hij ging er niet in.
Op basis van de kansen was een gelijk spel wel terecht geweest, maar dit was tot op heden wel het beste en meest uitgebalanceerde team waar wij tegen hadden gespeeld en deze ploeg gaat hoge ogen gooien in de Topklasse dit seizoen.
Waar zij al 6 overwinningen hebben, moeten wij het doen met 12 punten op plek 4, een prima plek, maar de staf en haar spelers hebben ambitie en kunnen dit as zondag laten zien uit tegen Chabab en dan de 13e thuis tegen het sterke ADO ’20.

Ronald Koster

Opstelling: El Abdallaoui, Willemsen, Galata, Moelee (van Es), Samsom, Theuns (Meulemans), Kluin, Jens, Jansen, E. Patrick (Heij), Wulffraat.


Voor een samenvatting van deze wedstrijd zie bij 'Topklasse' en vervolgens bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor een aantal foto's van deze wedstrijd zie ons 'Foto album' of klik hier. Door op een foto te klikken wordt deze vergroot

Meer foto's zie www.leonidasfoto.nl