AFC - Kon. HFC 1 - 0 met verslag

Dit seizoen worden de verslagen van de wedstrijden van ONS EERSTE verzorgd door een oud 1e elftal speler, een initiatief van de cie P.P. en E. Deze keer is het verslag van Laurens Bianchi.  Hier volgt zijn verslag.

AFC wurmt zich langs 10 man van HFC

Op een zonnig, maar vooral winderig Goed Genoeg mist AFC tegen de bezoekers uit Haarlem maar liefst 8 spelers vanwege een schorsing en blessures. Naast reserve doelman Kerwin Hartman moet trainer Stanley Menzo de bank aanvullen met spelers van het tweede elftal en positioneert hij Mitchel Theuns als rechtsback.

De eerste fase van de wedstrijd kenmerkt zich vooral door opportunistische lange ballen van AFC richting spits Pepijn Veerman, daar waar HFC de bal vooral over de grond probeert te combineren. Het spel levert AFC een drietal corners op, maar kan niet gevaarlijk worden.

AFC komt na 20 minuten beter in de wedstrijd, waardoor het meer op de helft van HFC komt te spelen. Het levert AFC de eerste kans van de wedstrijd op, namelijk een schot op doel van Wout Meulemans. Keeper Van Rossum kan echter makkelijk redden.

Ook HFC krijgt gelijk hierna de eerste kans van de wedstrijd. Volkert ziet echter zijn inzet op aangeven van Tamerus aan de verkeerde kant van de paal gaan.

Enkele minuten later laat Tamerus weer van zich horen, echter in negatieve zin. Scheidsrechter Van der Lip bestraft zijn te late tackle met een rode kaart, daar waar een gele kaart misschien meer op zijn plaats was geweest.

Tegen de rust juicht HFC voor 0-1, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege een aanvallende overtreding op Jasper de Haer.

 

AFC start de tweede helft met een ongewijzigd elftal. Daar waar AFC het tempo tegen de 10 man van HFC op zou moeten voeren en de ruimtes via de flanken zou moeten zoeken, wordt de bal in een te laag tempo rondgespeeld en probeert AFC de doorgang vooral via het drukke centrum te vinden.

Het levert AFC ook geen echte kansen op, met uitzondering van een schotje van Pepijn Veerman.

In de 76e minuut bouwt AFC wel via de flanken op, waarna Joshua Patrick wordt bereikt. Zijn voorzet wordt door een goed spelende Pepijn Veerman teruggelegd op Daan Sutorius, die van de 16 meter beheerst in de rechterhoek schiet: 1-0!

HFC geeft zich echter nog niet gewonnen en verdient gelijk 2 corners na de aftrap. De grootste kans voor de Haarlemmers is voor centrale verdediger Opoku. AFC verdedigt slecht uit, waardoor HFC gevaarlijk kan worden. Opoku ziet zijn kopbal echter naast gaan.

Een vrije trap van Sutorius belandt kort hierna op de lat, nadat HFC de vierde gele kaart van de wedstrijd heeft moeten incasseren.

Voor de neutrale toeschouwer en de HFC supporter was het prettig dat AFC in blessuretijd bij een corner en vrije trap aan de zijkant van de 16 meter niet voor balbezit kiest, maar voor een risicovolle voortzetting. HFC kan daardoor nog twee keer counteren, maar weet niet tot scoren te komen.

Ondanks dat AFC de wedstrijd beter kan uitspelen, krijgt invaller Billy Tavares nog dé kans om AFC op 2-0 te zetten. Hij stuit echter op keeper Van Rossum.

De AFC aanhang is het er over eens: het was vandaag niet mooi, maar is enorm blij met 3 belangrijke punten. Er wordt hard geknokt en dat is nodig in deze fase van de competitie.
Behoud deze instelling en haal kracht uit de laatste 2 gewonnen wedstrijden. Dan blijft AFC waar het thuishoort: in de Topklasse.

L.B.
Opstelling AFC: Yoessef Abdallaoui, Jasper de haer, Guido Moelee, Mitchell Theuns, Daan Sutorius, Joshua Patrick, Enrico Patrick (87. Billy Tavares), Wout Meulemans, Randel Shakison, Jonathan Richard, Pepijn Veerman
 

Zie beeldverslag van RTV N-H: klik hier   Met interviews Stanley Menzo en Jonathan Richard

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen klik hier
.