AFC - JVC Cuijk met verslag

AFC sluit laatste competitieduel in stijl af tegen JVC Cuijk

Het regent aan één stuk door, even voor vertrek naar Goed Genoeg kijken naar teletekst of het wel door gaat.  Pagina 834 vermeldt niets bijzonders dus (ook) AFC-JVC Cuijk vindt ‘gewoon’  doorgang.
Eénmaal aangekomen op ons mooie sportpark keurt de scheidsrechter ons eerste veld toch nog af. Gelukkig wordt uitgeweken naar het kunstgras waar eerst de wedstrijd van het tweede elftal moet worden afgerond. Niet zomaar een duel, want het team van trainer Joey van Leijenhorst kan bij een gelijkspel de kampioensvlag van de Reserve Hoofdklasse hijsen.  Tegenstander Hollandia  heeft ook een punt en misschien wel meer nodig om niet te degraderen. Spanning alom want de voorhoede van ons tweede mist kans op kans, terwijl de ploeg uit Hoorn hoopt op een lucky goal via een counter. Het blijft tenslotte 0-0 en terwijl de spelers van AFC 1 en JVC Cuijk aan het inlopen zijn vindt in de middencirkel de huldiging van het tweede plaats. Wat een enthousiasme! In de rust van het topklasseduel wordt de feestvreugde verplaatst naar het toneel in de achterzaal. Heren van het tweede, allemaal gefeliciteerd in dit toch al zo succesvolle seizoen. Zondag 1 en 2  kampioen, de A 1 ook, en wie weet wat er hier en daar nog in het vat zit.

Om 14.30 uur start scheidsrechter Bezemer de wedstrijd, het regent nog steeds en de paraplu’s  bepalen de entourage. JVC Cuijk hoopt nog op een periode titel, maar dan moeten wel meer punten worden vergaard dan VVBS, dat in Groesbeek De Treffers ontmoet. Voor AFC staat niets meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer, een mooie afsluiting van het seizoen en een goede voorbereiding op de strijd om het algeheel kampioenschap op  zaterdag 24 maart (in Veenendaal of Spakenburg) en zaterdag 31 maart (thuis). Noteren in de agenda!

Bij AFC staan om uiteenlopende reden keeper Youssef El Abdallaoui, Magid Jansen en Guido Moelee niet op het wedstrijdformulier.  Jermano Huwae debuteert voor AFC in de basis. Geoffrey Galata en Tim Wulffraat doen gelukkig na lange tijd weer mee. Heel leuk is te vermelden dat Pepijn Veerman, die door een slepende liesblessure dit seizoen niet 1 wedstrijd speelde in het programmablad laat weten volgend seizoen weer van de partij te zijn. Even goed nieuws is dat een andere pechvogel in de tweede helft de beslissende goal weet te scoren. Maar daarover later.

Ondanks de nattigheid en de gladde ondergrond wordt vanaf het eerste fluitsignaal in hoog tempo gespeeld. Het is geen verrassing dat de ploeg van Hans Kraaij jr. de nodige kwaliteit in huis heeft plus een gevaarlijk spitsenduo. Eén van die spitsen, Mark Fennebeumer, opent al in de 8e minuut na een puntgave voorzet van de rechter flank. Dat is wel even schrikken. Langzamerhand voeren onze jongens de druk op en in de 39e minuut is het raak via een schitterende voorzet van Enrico Patrick van links. De naar het doel draaiende bal wordt het beste beoordeeld door Pepijn Kluin die fraai inkopt. 1-1 bij rust en deze stand geeft de verhoudingen uitstekend weer.

Na de onovertroffen soep kan iedereen er weer tegenaan en start de tweede helft. Toch missen vrijwel alle supporters de tweede goal van die andere goalgetter van JVC Cuijk, Kevin van Veen. Maar als ook teletekst 1-2 vermeldt moeten we het echt geloven. Geen leuke start voor Duncan van Moll en Jasper de Haer die Geoffry en Jermano in de tweede helft zijn komen vervangen. Maar met hun grote ervaring laten ze daar in de rest van de wedstrijd niets van merken. JVC Cuijk doet er hierna nog van alles aan om de voorsprong uit te breiden, ondanks het nieuws dat de periodetitel inmiddels niet meer haalbaar is. Gelukkig is onze keeper Kerwin Hartman goed bij de les en speelt Randel Shakison opnieuw een goede wedstrijd. Toch wordt Randel gewisseld voor Rogier Wissink en dat heeft onze trainer Willem Leushuis, zo blijkt (opnieuw) later, goed gezien. 
AFC wordt na een matige start gedurende de tweede helft sterker en sterker en uit één van de aanvallen weet Tim Wulffraat in de 71e minuut te scoren na een meesterlijke kap van uitblinker Pepijn Kluin. In de 79e minuut maakt Rogier, naar wat later blijk, het beslissende doelpunt na goed doorzetten op de rand van het strafschopgebied. Het is hem na al dat blessureleed dit seizoen van harte gegund. JVC Cuijk probeert het nog in de slotminuten, mist nog een mooie kans, maar daarmee is de koek echt op. 

Met deze 3-2 zege werd dit nu al onvergetelijke seizoen dus in stijl afgesloten. Na afloop was het nog lang gezellig met onze Cuijkse vrienden, die ook een uitstekend seizoen achter de rug hebben en nog om de districtsbeker gaan strijden. Succes!
Ons eerste maakt zich nu op voor de grote duels met de  kampioen van de Zaterdag Topklasse. Een mooier slot is er niet.

MvdW

Opstelling AFC: Kerwin Hartman, Marin Willemsen, Geoffrey Galata (46. Jasper de Haer), Laurens Samsom, Pepijn Kluin, Daan Sutorius, Joshua Patrick, Enrico Patrick, Randel Shakison (58. Rogier Wissink), Tim Wulffraat, Jermano Huwaë (46. Duncan van Moll)

 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier.