AFC - JVC Cuijk 2 - 3 met verslag

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd door iedere wedstrijd een andere oud 1e elftal speler. De wedstrijd AFC – JVC Cuijk werd gevolgd door Sjoerd Jens. Hierbij zijn verslag. 
 

'Dit hebben we niet verdiend.'
De nummer 1 tegen de nummer 14. Op voorhand verwacht men een defensieve ploeg die hoopt op een counter. Echter, AFC had andere plannen en kwamen met een 4-4-2 systeem het veld op, met op '10' Damien Menzo, en voorin Pepijn Veerman en Melvin Grootfaam. 

 

AFC begon met de juiste instelling aan de wedstrijd en liet zien dat ze vandaag de drie punten in eigen huis wilden houden. Op een matig veld, waardoor combinatiespel erg moeilijk was, en onder toeziend oog van een kleine 300 man begon de eerste helft. 

De eerste helft kan snel afgedaan worden door 4 momenten, want voor het overgrote deel speelde de eerste helft zich op het middenveld af:

Minuut 9: Eerste kans is meteen raak. Enrico Patrick laat zien over een gouden trap te beschikken en legt de bal met zijn bekende krul strak op 7 meter van het doel. Jonathan Richards verlengt de bal vanaf de eerste paal; bal in het dak van het doel. 1-0.

Minuut 28: Voor het eerst dit seizoen 2-0 voor AFC in de eerste helft. Weer Enrico Patrick met een vrije trap vanaf rechts. Dit keer komt de bal op de rand van het 5-metergebied bij de 2de paal, alwaar Mitchel Theuns de bal met een sliding in het hoekje weet te leggen.

Minuut 34: De spanning is terug. Een van de eerste kansen voor Cuijk is raak. Via een goede doorbraak over links wordt de voorzet (na slim overstapje van Fennebeumer) met veel draaiing aan de bal ingeschoten. Deze curve is net te veel voor Kerwin Hartman, die de bal niet goed naar de zijkant kan verwerken. De attente Frenk Schaap loopt goed door en tikt de bal tegen het net.

Minuut 45+1: Toch nog gelijk met rust. Dubieuze vrije trap voor Cuijk op 20 meter. Man achter de bal is Oktay Ozturk en kiest de verre hoek. Via een stuit net langs de handen van Kerwin gaat de bal in het zijnet. Ook hier ziet Kerwin er helaas niet goed uit bij een bal in eigen hoek. Vorige week was hij nog een van de betere, maar in de eerste helft zat het hem vandaag niet mee.

 

De tweede helft kwam AFC goed uit de startblokken. In de 48ste minuut valt een verdwaalde voorzet van Pepijn Veerman bijna in het doel en bij een uitbraak in de 55ste minuut weet Damien Menzo met een bekeken schot van 18 meter, en touché van de keeper, slechts de buitenkant van de paal te raken.

Via nieuwe energie, Damien Menzo eruit, Joshua Patrick erin, weet AFC de druk op Cuijk op te voeren. Dit leidt tot een visueel overwicht, maar AFC weet dit alleen uit te drukken in twee gevaarlijke kopballen na voorzetten van de gebroeders Patrick: de eerste is na een voorzet vanaf rechts door Joshua, waarbij de keeper de redelijke kopbal van Pepijn Veerman klemvast weet te pakken. De tweede is, na wederom een strakke voorzet van Enrico, een kopbal van Randel Shakison die strak op de lat uiteen spat.

Cuijk komt dus goed weg en zet er tot dusver, qua kansen (1 rommelig moment voor het doel van AFC), er weinig tegenover. Dat het geluk zich aan de zijde van Cuijk bevindt, wordt nogmaals duidelijk bij een doorbraak van Joshua Patrick. Binnen de '16' zet de aanvoerder van Cuijk een sliding in richting de bal. Joshua is er alleen eerder en valt. Vanaf mijn perspectief lijkt het een penalty, echter scheidsrechter Menno Hof ziet er een schwalbe in. Cruciaal moment, waar je als scheidsrechter niet op zit te wachten, want eigenlijk kun je het nooit goed doen op dit soort momenten.

Enkele minuten hierna komt AFC goed weg. Magid Jansen gaat onder de bal door, waarbij Fennebeumer alleen voor Kerwin Hartman opduikt. 'Gelukkig' kiest hij ervoor de bal af te geven aan zijn buitenspel staande teamgenoot, waardoor deze ONrechtmatig de bal in het doel kan tikken. Nog steeds 2-2 dus en alle voortekenen duiden op een gelijkspel.

Echter, in de extra tijd (90+1) blijkt al het harde werk van AFC voor niets geweest. De bal belandt in de '16' bij Boy Visser, hij legt de bal klaar en schiet door de benen van een AFC-verdediger met links in de verre hoek. 2-3 en iedereen weet dat de 3 punten mee gaan naar Cuijk.
Blijkbaar moet de gifbeker tot op de druppel leeg voor AFC, en weet Cuijk hoe je geluk afdwingt. Een gelijkspel had AFC op zijn minst wel verdiend.

Sjoerd Jens

Voor het beeldverslag en interviews met Willem Leushuis en Enrico Patrick van RTV N-H: klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier