AFC - Juliana'31 5 - 0 met verslag

AFC speelt tegen Juliana’31 de pannen van het dak

Vandaag, 16 maart, komt Juliana’31 op bezoek. De club uit Malden promoveerde via de nacompetitie tot ieders verrassing naar de Topklasse en heeft het op het hoogste amateurniveau niet makkelijk. Er is op de voorlaatste plaats een Houdini-act nodig om degradatie te voorkomen.  Afgelopen seizoen had AFC zo’n act in huis en plukt daar nu optimaal de vruchten van. Zeven wedstrijden voor het eind staan The Reds riant op kop met negen punten voor op JVC Cuijk, HBS, VVVSB en EVV. Nog 13 punten dus …

Vooraf aan de wedstrijd is er een uitgebreid jeugdprogramma. De talentjes van de World Cup en Champions League staan hierna in een lange haag om de spelers van AFC en Juliana’31 met applaus te begroeten en laten zich vervolgens oorverdovend horen vanaf de tribune. De sfeer zit er goed in, mede door de zeer overtuigende start van AFC.

Al in de vierde minuut is het raak als Joshua Patrick een lange bal van Geoffrey Galata veel beter beoordeeld dan zijn opponenten. Schuin voor doel laat hij Juliana-keeper Luuk Keijser met een schuiver in de verste hoek kansloos.
Na dit doelpunt zijn onze jongens  een half uur heer en meester. Het is eigenlijk een wonder dat de score niet verder oploopt.  Voor het doel van de 18 jarige keeper van Juliana is het doorlopend spannend via een groot aantal corners van Daan Sutorius en kopballen van o.a. Pepijn Kluin en Magid Jansen.
Rogier Wissink, na een lange blessureperiode en een voorzichtige start voor het eerst in de basis, en Joshua zijn dreigend vanaf de vleugels, maar de beslissende voorzet blijft in deze fase achterwege. Gedurende het laatste kwartier van de eerste helft wordt het spel van AFC slordiger. Juliana komt hierdoor wat meer aan aanvallen toe en is via Vincent van Hees tot 2 keer toe gevaarlijk. Nadat Daan Sutorius nog de bovenkant van de lat heeft geraakt, biedt een mislukte uittrap van onze keeper Youssef El Abdallaoui Juliana nog de meeste kans, maar Youssef lost het probleem met een katachtige reactie zelf op. 1-0 derhalve met rust.

 

Na de thee schiet de ploeg van trainer Willem Leushuis uit de startblokken.  Een fraaie loopactie van Randel Shakison en een vrije trap van Daan vormen de opmaat van AFC’s tweede doelpunt door Pepijn Kluin die na 5 minuten een corner van Mitchell Theuns  snoeihard  inkopt. Met de wind in de rug is het wachten op meer Amsterdamse doelpunten, mede omdat Juliana zich weigert in te graven.  Die doelpunten komen er, maar eerst mag Juliana nog van heel dichtbij een vrije trap nemen, nadat Youssef een terugspeelbal heeft opgepakt. De bal vliegt in de 64e minuut hoog over, waarna het langzamerhand tijd wordt voor de Joshua Patrick show. Was Joshua voor rust al gevaarlijk, maar soms te zelfzuchtig, nu laat hij zijn teamgenoten volop profiteren van zijn geweldige snelheid en balgevoel. In de 71e wordt Joshua op rechts weggestuurd door de net voor Mitchell ingevallen Joost Heij.  Zijn sublieme voorzet wordt even zo mooi bij de tweede paal ingekopt door Pepijn Kluin. Twee minuten later is Joost heel dicht bij een doelpunt na een voorzet van Joshua, maar de keeper van Juliana tikt de kopbal knap uit de hoek.
In de 81e minuut is het wel 4-0 als Laurens Samsom de volgende voorzet van Joshua prachtig inkopt. En als klap op de vuurpijl vertrekt Joshua na een afgeslagen aanval dicht bij het eigen doel en stuurt na een geweldige run aan de linkerkant in de 90e minuut Joost weg die met een uitgekiende boogbal de eindstand op 5-0 brengt.

 

Het was dus echt genieten op ons zonovergoten sportpark.  Een aantrekkelijke wedstrijd met prachtige doelpunten en dito assists. Met Joshua en ook Pepijn in de hoofdrol, en een gave prestatie van Rogier in zijn eerste hele wedstrijd voor ons eerste. Maar deze  wedstrijd was ook zeker weer een bewijs dat AFC dit seizoen kan beschikken over een goede en brede selectie.  Zonder Tim Wulffraat, Enrico Patrick, Sjoerd Jens en Guido Moelee, allen geblesseerd, werden ook de pannen van het dak gespeeld. Chapeau.
Nog 6 wedstrijden en 10 punten te gaan… Spannend!

MvdW

Opstelling AFC: Youssef El Abdallaoui, Marinus Willemsen, Geoffrey Galata, Magid Jansen (78. Jasper de Haer), Randel Shakison, Laurens Samsom, Mitchell Theuns (70. Joost Heij), Daan Sutorius (62. Wout Meulemans), Rogier Wissink, Pepijn Kluin, Joshua Patrick.

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd en interviews van RTV N-H klik hier .

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.