AFC - HSC'21 met verslag

“AFC doet zichzelf de das om”

Boven in het clubhuis was het een gezellige boel voorafgaand aan de wedstrijd AFC – HSC’21. Immers won ons keurkorps een week eerder van het HBS van André Wetzel eindelijk weer eens en had AFC alle reden om optimistisch naar deze wedstrijd toe te leven.

Sinds de invoering van de Topklasse spelen HSC en AFC altijd sportieve wedstrijden en beide spelen om te winnen. De ploeg uit Haaksbergen is deze jaargang flink verjongd en AFC speelt weliswaar iedere week met het hart, de doelpunten zijn schaars en de  punten worden maar moeizaam bij elkaar geharkt.

Vanaf de eerste minuut speelde AFC fel en gedreven en was het veldspel ruim voldoende. Niets wees erop dat wij vandaag niet konden winnen maar na een handjevol kansen voor de spitsen van The Reds viel het doek in de 25e minuut eigenlijk al, terwijl er niet eens werd gescoord. Joshua Patrick speelde de bal te ver voor zich uit en wilde verbeten de bal terugveroveren maar deed dat te wild en de rode kaart was daarom terecht.

Ondanks deze domper speelde AFC een prima wedstrijd en viel wederom op dat de spelers voor elkaar willen werken en niet opgegeven. Maar als je zelf dit soort fouten maakt dan maak je het jezelf heel moeilijk.

Voor rust geen doelpunten maar wel steeds meer regen en een sombere lucht. Ondanks  een steeds moeilijker te bespelen veld en een man minder hadden The Reds alsnog het betere van het spel. HSC’21 werd moedig bestreden maar de kansen voor onze eenzame spits Damien Menzo waren op een hand te tellen.

Deze wedstrijd had eigenlijk in een bloedeloze 0-0 moeten eindigen maar dat gebeurde niet. De werklust van onze spelers werd niet beloond want  na een goed uur spelen kon Rick Bouwmeister de 0-1 maken. Jammer maar deze domper kwamen wij niet meer te boven. De invallers Grootfaam, Moelee en Wulffraat gingen er voor en deden alles wat ze konden maar AFC kon met 10 man geen vuist meer maken voor de goal van HSC’21.

AFC heeft een goed team met veel individuele kwaliteit. De spelers knokken voor elkaar en vreemd genoeg zit het ons niet mee. Voordat de boys kerst gaan vieren nog één kans om een matige eerste seizoenshelft enigszins goed te maken.

Komt allen naar Rosmalen om de spelers aan te moedigen. Bij winst haken wij weer aan en ziet de toekomst er een stuk beter uit.

Bob Duis

Voor het beeldverslag en interviews met Willem Leushuis en Kerwin Hartman: klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier