AFC - HSC'21 1 - 0 met verslag

AFC boekt vierde zege op rij tegen HSC’31 en blijft medekoploper

Ondanks de hevige regenval en de stormachtige wind ligt het veld er goed bij als scheidsrechter Witlox een kwartier later dan gepland voor het eerst fluit.  Het verlate begin is te danken aan een forse fille op de A 10 waardoor de bus van HSC’21 (te) laat arriveert op Goed Genoeg.
Heel veel last van dit oponthoud lijkt de ploeg van trainer Wilco Klop niet te hebben. De groenwitten pakken al snel het initiatief en combineren er aardig op los. In de 16e minuut is de Haaksbergse Sport Club dicht bij de openingstreffer. Een harde knal van Stef Ottink belandt op de lat. Langzamerhand is ook AFC helemaal bij de les en is er sprake van een zeer aantrekkelijk duel met wisselende kansen. Het is duidelijk: beide teams gaan voor de volle winst. Voor AFC staat behoud van de koppositie op het spel en als het in Groesbeek bij De Treffers-Juliana’31 heel gek loopt de periodetitel, bij het op zevende plaats staande HSC’21 leeft ongetwijfeld de vurige wens om net als bij de twee vorige wedstrijden op Goed Genoeg winnend (2 x 1-2) van het veld te gaan.
De eerste grote kans van AFC is voor Tim Wulffraat. Na een kaats met Joost Heij produceert onze topscorer in vrije positie in de 18e minuut niet meer dan een een rollertje waar HSC-keeper Jeffrey Brammer geen enkele moeite mee heeft. Aan de andere kant vliegt niet veel later een vrije trap rand strafschopgebied hoog over het doel van Youssef el Abdallaoui.
AFC dringt in de slotfase van de eerste helft aan. Met name over rechts zijn The Reds via Marien Willemsen en Enrico Patrick knap gevaarlijk. Een snelle aanval brengt Sjoerd Jens vrij voor Brammer maar zijn schot mist precisie.
Bijna wordt het nog 0-1 als de bal blijft hangen in onze verder weer ijzersterke verdediging. Met een katachtige reactie weet Youssef de van dichtbij ingeschoten bal te keren. Pal voor rust is echter wel raak na een mooie pass van Daan Sutorius op Marien die op zijn beurt Enrico in het strafschopgebied weet te bereiken. De aanname is perfect en met een droge knal schiet Enrico AFC met voorsprong de rust in.

Na de thee is het spelbeeld ongewijzigd. Ook nu zijn de Twentenaren het meest in balbezit en hebben onze gasten een licht veldoverwicht. De meeste kansen zijn echter voor AFC, de een vaak nog mooier dan de ander. Direct na rust is het al bijna 2 keer raak bij schoten van Tim en Magid Jansen, gevolgd door 2 mogelijkheden die Sjoerd net niet weet te benutten.
HSC’21 drukt en hoopt via het centrum de gelijkmaker te forceren, Enrico, Tim en Pepijn Kluin (ingevallen voor Joost Heij) loeren via de counter uitdrukkelijk op een tweede, voor AFC verlossende treffer. Alle inzet ten spijt blijft het 1-0 en dat mag een wonder heten. Tim verschijnt 3 keer alleen voor Brammer, maar mist vandaag de koelbloedigheid en net dat tikkie mazzel om te scoren.
De groenwitten laten zich in de slotminuten ook duidelijk gelden. Gelukkig beschikt AFC over de weer beresterk spelende Geoffrey Galata die een gevaarlijk schot op spectaculaire wijze onschadelijk maakt en over Youssef die zijn grote vorm in de voorlaatste minuut demonstreert na een kiezelharde inzet van Coplan Soumaoro. Wat een fantastische redding! 1-0 dus voor AFC, een gemeten aan het aantal kansen terechte uitslag.
Onze Twentse gasten vonden een gelijkspel meer in de rede liggen en daar is gezien het uitstekende spel van HSC’21 ook wel wat voor te zeggen.

In ieder geval is met dit resultaat de met De Treffers gedeelde koppositie behouden. De periodetitel is voor onze vrienden in Groesbeek die na de 1-0 winst op Juliana ’31 door een beter doelsaldo de periodevlag konden hijsen. Gefeliciteerd. Onze jongens wonnen voor de vierde keer op rij en hebben een beetje afstand genomen van het eerder ongenaakbare Leonidas, dat in de laatste vier wedstrijden niet wist te winnen.
Zondag as. naar de verrassende hekkensluiter WKE. Een mooie supportersreis naar Emmen ligt in het verschiet. Wat wil een AFC’er nog meer?

MvdW

Opstelling: Youssef el Abdallaoui, Marius Willemsen, Geoffrey Galata, Guido Moelee, Laurens Samsom, Sjoerd Jens (69. Mitchel Theuns), Daan Sutotius (79. Wout Meulemans), Magid Jansen, Enrico Patrick, Joost Heij (46. Pepijn Kluin), Tim Wulffraat
 

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.
De wedstrijd FC Lienden – ADO'20 moest bij de stand 1 – 2 gestaakt worden vanwege de zeer hevige regenval waardoor het veld onbespeelbaar werd.


Voor foto's van deze wedstrijd kijk in ons Foto album of klik hier


Voor een samenvatting van deze wedstrijd zie bij 'Topklasse' en vervolgens bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier.