AFC - Hercules 0 - 0 met verslag

Op initiatief van de commissie Pers, Publiciteit en Evenementen zullen de verslagen van “ONS EERSTE” dit seizoen worden verzorgd door iedere wedstrijd een andere oud 1e elftal speler. De wedstrijd AFC  – Hercules werd gevolgd door keeper Nol Kulkens. Hierbij zijn verslag.  

Gistermiddag stond de wedstrijd AFC-Hercules op het programma in de 9e speelronde van de Topklasse Zondag.  Een treffen tussen twee oude traditieverenigingen; AFC uit 1895 en Hercules uit 1882 (!) . Oud maar beide springlevend, hoewel het in de 1e periode van de competitie met beide ploegen redelijk stroef loopt. Zowel Hercules als AFC hebben het gevoel van iedereen te kunnen winnen, maar tot nu toe zit het voor beide ploegen niet mee. AFC heeft ook nog steeds te maken met een ware blessuregolf en mist opnieuw 9 spelers (o.a. El Abdallaoui, Galata, Kluin, Sutorius, Wulffraat, Samsom, Theuns, Veerman).

 Voor ongeveer 600 bezoekers gaat de wedstrijd veelbelovend van start. Beide teams hebben aanvallende intenties en via snelle aanvallen is er aan beide kanten dreiging, zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen komt.

 

Na het onstuimige eerste kwartier gaat de storm liggen en heeft AFC het beste van het spel. Hercules groepeert zich en loert op de counter. AFC krijgt na 25 minuten een grote kans voor Joshua Patrick, maar de uitstekende doelman van Hercules redt de hard ingeschoten inzet. Een voorzet van Marien Willemsen wordt bij de eerste paal strak ingeschoten maar een sterk verdedigend optreden voorkomt een treffer van Mitchell Faerber, die vandaag bij vlagen toont dat hij kwaliteit bezit. Een sterk aanspeelpunt die meer in zijn ritme komt en nog wel eens van waarde kan worden dit seizoen.

 Hercules is in de slotfase van de eerste helft nog gevaarlijk maar verder dan een schot uit een scrimmage komt het niet. En dus blijft het 0-0 bij de rust.

 

Na de pauze is het spel minder flitsend. Hercules komt beter uit de kleedkamer en claimt een penalty vanwege hands, maar de scheidsrechter gebaart ‘doorspelen’. AFC krijgt in het begin van de tweede helft geen grip op het spel en dat is voor een groot deel de verdienste van Hercules. De inzet aan AFC kant is groot, maar het spel is soms ietwat slordig. Aan de linkerkant stoomt Moelee veel op, Magid Jansen komt een aantal keer dreigend op via snelle combinaties door het midden, en ook Shakison bemoeit zich met zijn imposante grote passen meer met de aanval. Maar steeds als de aanvallen kansrijk beloven te worden zijn de laatste passes of voorzetten van de flanken net niet goed.

 Met de inbreng van Wout Meulemans lijken de Reds meer grip op het middenveld te krijgen en winnen zij steeds vaker de ‘2e bal’ . Een doelpunt hangt in de lucht. Maar de tijd dringt.  In de slotfase komen ook Bas Middelkoop en Jasper de Haer binnen de lijnen. De druk wordt nog meer opgevoerd. Een weggewerkte voorzet komt voor de voeten van Meulemans die de bal hard en stijlvol inschiet, maar de keeper van Hercules redt dit haast zekere doelpunt.

 Dan breekt de blessuretijd aan en zet AFC nog één keer alles op alles. Bas Middelkoop bedient met een leep balletje Joshua Patrick. Hij sprint zijn tegenstander voorbij en komt oog in oog met de keeper. Zijn strak ingeschoten schot wordt opnieuw geweldig gestopt door Luuk Baas, de excellerende doelman. Een laatste corner die goed wordt genomen door Bas Middelkoop wordt op 2 meter van de goal net naast gekopt door Jonathan Richard. 8 van de 10 keer gaat deze bal erin, maar vandaag dus net naast.

 Het is het laatste wapenfeit. De wedstrijd eindigt zoals deze was begonnen: 0-0. Gezien het spelbeeld wel een terechte uitslag, hoewel AFC met iets meer mazzel en ‘gogme’ de 3 punten had moeten grijpen.

 Winstpunt is dat de ‘0’ werd gehouden vandaag en dat Kerwin Hartman een solide indruk maakte als keeper.

 Volgende week ‘nieuwe ronde nieuwe kansen’ in de wedstrijd tegen Kon. HFC.

Opstelling: Kerwin Hartman, Marin Willemsen, Guido Moelee, Joshua Patrick, Enrico Patrick (55. Wout Meulemans), Magid Jansen, Randel Shakison, Jonathan Richard, Mitchell Faerber (84. Jasper de Haer), Melvin Grootfaam, Damian Menzo (69. Bas Middelkoop)

 Nol Kulkens

 

Voor een beeldverslag klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen van vandaag klik hier