AFC - FC Lienden 2 - 0

AFC wint eerste thuiswedstrijd van FC Lienden: 2-0

Na de op het nippertje verloren uitwedstrijd vorige week tegen het sterke De Treffers, werd verwachtingsvol uitgekeken naar de eerste thuiswedstrijd tegen FC Lienden. De goede resultaten tijdens de voorbereiding zorgden voor een optimistische stemming, en de harde kern besprak dan ook met hoeveel wij (als je wint mag je wij zeggen …) van Lienden zouden gaan winnen. Maar goed, eerst zien en dan geloven.

AFC begon goed aan het duel en na enkele minuten al kreeg Tim Wulffraat een kans maar hij schoot de bal voorlangs. AFC bleef sterker, speelde verzorgd voetbal en controleerde de wedstrijd. Echter omdat Lienden goed verdedigde werden er niet veel kansen gecreëerd. Enkele minuten nadat Sjoerd Jens gevaarlijk was geweest bij een scrimmage voor het vijandelijke doel, verzond Magid Jansen een prachtige diepe bal die door Tim Wulffraat fraai over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van Lienden werd gekopt: 1-0 na 27 minuten.

AFC bleef de wedstrijd controleren en pas na 41 minuten werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk: uit de draai werd de bal echter naast het AFC-doel geschoten. De rust ging derhalve in met een verdiende 1-0 voorsprong.
 

Na de hervatting drongen de bezoekers wat meer aan. Een van rechts indraaiende vrije trap werd doorgekopt en uitstekend verwerkt door onze doelman Youssef El Abdallaoui, die ook in de hierop volgende onoverzichtelijke situatie nog 2 keer knap redding bracht: Youssef hield AFC in deze fase op de been.

Hierna golfde de wedstrijd op en neer met ook weer kansen voor AFC. Een schot van Pepijn Kluin werd door de keeper van Lienden tot corner verwerkt en de voor Sjoerd Jens ingevallen Joost Heij kopte een vrije trap van Magid Jansen naast. Een kwartier voor tijd werd een schot van de weer zeer gevaarlijke Tim Wulffraat door de keeper gestopt en uit de counter die hierop volgde wist één der spitsen van Lienden voor open doel te missen. Op de vraag hoe dit nou mogelijk was antwoordde trouwe supporter Michel de Jongh droogjes: hij schoot naast. Een juiste analyse. Deze misser kwam Lienden duur te staan want 2 minuten later was het Wulffraat die zijn 2e treffer liet aantekenen, waarbij de keeper van Lienden niet geheel vrijuit ging: 2-0.

Hiermee was de strijd wel gestreden. Een verdiende overwinning, ook al zat het in de 2e helft niet tegen. Een goede 1e en een iets mindere 2e helft, maar al met al begaf het AFC-publiek zich met een tevreden gevoel naar het clubhuis voor de uitreiking van alweer de 31e persmap.   

Ruud Mantel

Opstelling: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Guido Moelee, Wout Meulemans (Laurens Samsom), Pepijn Kluin, Duncan van Moll (Mitchel Theuns), Sjoerd Jens (Joost Heij) , Magid Jansen, Enrico Patrick, Tim Wulffraat

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor een beeldverslag van RTV N-H zie onder "Topklasse' bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier

Verslagen van Topklasse wedstrijden zijn te vinden op de site van 'Topklasse' bij 'Topklasse nieuws'.