AFC - FC Chabab 6 - 1 met verslag

Koploper AFC wint op overtuigde wijze van FC Chabab

Op een zonovergoten Sportpark Goed Genoeg vond de derby plaats tussen AFC en FC Chabab. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd op het complex van DWS in een overtuigende, iets geflatteerde 1-5 zege voor The Reds. Sindsdien is het AFC zeer voor de wind gegaan, voor Chabab geldt het omgekeerde.  Onze jongens staan trots bovenaan, de ploeg van trainer Alami Ahannach draagt de rode lantaarn. Een overwinning van AFC ligt in het verschiet, zou je zeggen, maar het gaat wel om een derby en een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.

AFC en Chabab missen allebei enkele basisspelers. Bij ons zijn Magid Jansen, Joshua Patrick en Guido Moulee geschorst. Bij Chabab is  Geoffrey Verwey geschorst en zijn  Virgil Spier en Donny Day geblesseerd.
In deze fase van de competitie gaat ook de sterkte van de bank flink meetellen en dat zit wel goed bij de selectie van trainer Willem Leushuis.  Zo kan hij dit seizoen ook beschikken over Randel Shakison, die vandaag als linksback zijn debuut maakt in de basis. Verder heeft AFC in Jasper de Haer een prima vervanger voor Magid Jansen.

 

De toch wel met enige spanning tegemoet geziene derby, de belangen zijn immers groot, is al snel zo spannend niet meer. In de 4e minuut kopt Jasper met zijn schouder (!) uit een perfecte genomen corner door Enrico Patrick de bal hoog in de touwen. Het is de opmaat voor een productief half uurtje van AFC.
In de 19e minuut scoort Tim Wulffraat beheerst na een fraaie pass van Pepijn Kluin. Helaas valt Tim hierna uit met een behoorlijke blessure. Invaller Joost Heij laat zich direct gelden. Een verre ingooi van Sjoerd Jens beoordeelt hij beter dan Chabab-keeper Rinaldo O’Neil en het is na 27 minuten 3-0.
Een minuut later staat de teller op 4 na een pass Laurens Samsom op Daan Sutorius die de bal mooi aanneemt en vervolgens in de verste hoek schiet.
Daarmee lijkt de AFC-koek nog niet op, maar Enrico en Pepijn kunnen enkele gevaarlijke acties net niet verzilveren. Chabab stelt tegen dit alles maar weinig tegenover.
Onze keeper Youssef Al Abdallaoui behoeft tegen zijn oude club zijn talenten maar spaarzaam aan te spreken. Toch krijgt Chabab twee keer de kans op een doelpunt. Ibrahim El Ahmadi mist in de openingsfase van dichtbij na een fraaie actie van Jamel Dibi op de achterlijn  en Tarik Amarzagoulo kopt pal voor rust in vrijstaande positie over. 4-0 dus bij rust, de derby lijkt hiermee beslist.

 

Of toch niet? Tegen JVC Cuijk kwam Chabab nog terug na een 0-4 achterstand en daar worden onze spelers bij een kopje thee ongetwijfeld aan herinnerd door trainer Leushuis. En inderdaad, na rust pakt Chabab direct het initiatief en zijn Melvin Grootfaam en El Ahmadi dichtbij een doelpunt.  Mede door goed ingrijpen van Youssef blijft het 4-0.
Natuurlijk krijgen onze snelle spitsen in deze fase alle ruimte. Sjoerd en Enrico laten hun tegenstander regelmatig hun hakken zien.  Sjoerd wordt bij een van zijn rushes gehinderd door Rodney Bel, die met rood het veld moet verlaten.
Enrico wordt in de 56e minuut door Marien Willemsen in de diepte aangespeeld. Na een fraaie kap vindt hij Joost Heij die zijn tweede doelpunt laat aantekenen.
Als de wedstrijd al niet lang gespeeld was is hij dat nu bij 5-0 wel. Die gedachte vertaalt zich ook op het veld. Heel veel gebeurt er niet meer.  Dibi scoort nog wel uit een penalty na hands van Joost in het muurtje. De Chabab-eer is gered.
In de slotminuut onderstreept Daan Sutorius zijn goede spel met ook zijn tweede doelpunt. Dit na de zoveelste mooie voorzet van Enrico.  
Als scheidrechter Hof voor de laatste keer fluit prijkt de 6-1 uitslag op het bord: een schitterend resultaat.

 

AFC doet mede door gelijke spel van concurrent VVSB goede zaken. Over 2 weken wacht het lastige uitduel tegen ADO’20. Als ook die wedstrijd tot een goed eind gebracht wordt  is er veel mogelijk. Eerst wacht aanstaande zaterdag de bekerstrijd tegen Ajax zaterdag (17.00 uur op Sportpark De Toekomst). Komt dat zien!

MvdW 
Opstelling AFC: Youssef  El Abdallaoui, Jasper de Haer, M.arinus Willemsen, Geoffrey Galatà, Enrico Patrick, Pepijn Kluin (61. Wout Meulemans) , Laurens Samsom (59. Mitchel Theuns), Daan Sutorius, Sjoerd Jens, Tim Wulffraat (24. Joost Heij), Randel Shakison      

Tevreden gezichten aan de bestuurstafel na AFC – FC Chabab 6-1.
Ereleden Marcel Koster, Ger van Caspel en Johan de Bie

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier

Voor een beeldverslag van deze wedstrijd van RTV N-H klik hier en interviews met Willem Leushuis en Jamal Dibi.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.